Το Ισραήλ λέει πως σκότωσε τρομοκράτη της Χαμάς που ήταν και δημοσιογράφος του Al Jazeera

Το Ισραήλ λέει πως σκότωσε τρομοκράτη της Χαμάς που ήταν και δημοσιογράφος του Al Jazeera

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο απορρίπτει τις κατηγορίες και καλεί το Ισραήλ να φέρει αποδείξεις

ghoul-111
Την εξόντωση του Ismail al-Ghoul, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν πως εκτός από δημοσιογράφος του Al Jazeera, ήταν και στέλεχος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, τρομοκράτης της Nukhba.

Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί, στο πλαίσιο του ρόλου του στη στρατιωτική πτέρυγα, ο Al-Ghoul έδωσε οδηγίες σε άλλους πράκτορες για το πώς να καταγράφουν επιχειρήσεις και συμμετείχε ενεργά στην καταγραφή και δημοσιοποίηση επιθέσεων εναντίον στρατευμάτων των IDF. «Οι δραστηριότητές του στο πεδίο ήταν ζωτικό μέρος της στρατιωτικής δραστηριότητας της Χαμάς», αναφέρουν.

«Οι IDF και η ISA θα συνεχίσουν να επιχειρούν προκειμένου να εξοντώσουν τους τρομοκράτες που συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», σημειώνουν.

Κλείσιμο

Το Al Jazeera απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο σκοτωμένος δημοσιογράφος ήταν μέλος της Χαμάς

Στα παραπάνω, ωστόσο εξέδωσε απάντηση το αραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Al Jazeera, «νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι μια αεροπορική επιδρομή είχε στόχο και σκότωσε τον δημοσιογράφο του Al Jazeera Ismail al-Ghoul και τον συνάδελφό του Ramy al-Rifi στη Γάζα την Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος, ο Ντάνιελ Χάγκαρι, υποστήριξε ότι ο αλ-Γκουλ ήταν μέλος της Χαμάς και συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ».

Το δίκτυο Al Jazeera Media Network διαψεύδει τους αβάσιμους ισχυρισμούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε «μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εσκεμμένη δολοφονία του συναδέλφου μας».

Στην ανακοίνωσή του το Al Jazeera επισημαίνει πως «οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις είχαν προηγουμένως απαγάγει τον Ismail στις 18 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στο νοσοκομείο al-Shifa, κρατώντας τον για ένα χρονικό διάστημα πριν από την απελευθέρωσή του, γεγονός που καταρρίπτει και αντικρούει τον ψευδή ισχυρισμό τους για την ένταξή του σε οποιαδήποτε οργάνωση».

Καταλήγοντας σημειώνει πως «καταδικάζει τις κατηγορίες εναντίον του ανταποκριτή του, χωρίς να παρέχει καμία απόδειξη, τεκμηρίωση ή βίντεο, και υπογραμμίζει τη μακρά ιστορία του Ισραήλ σε κατασκεύνες ιστορίες και ψευδή στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τα ειδεχθή εγκλήματά του, ενώ παράλληλα αρνείται σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο την πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας για να αναφέρουν την επιδείνωση των ανθρωπιστικών συνθηκών και τα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα. Το Δίκτυο Μέσων Ενημέρωσης του Al Jazeera ζητά τη διεξαγωγή ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για τα βάναυσα και αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον των δημοσιογράφων και του προσωπικού του από την αρχή του πολέμου στη Γάζα».




Ειδήσεις σήμερα:

Ντόναλντ Τραμπ: Ο ανιψιός του, Φρεντ, στηρίζει Κάμαλα Χάρις και λέει πως «κάθε οικογένεια έχει έναν τρελό θείο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε το ρινγκ στα 46'' του αγώνα της με την Αλγερινή intersex αντίπαλο της - Δείτε βίντεο

Κηδεία πρίγκιπα Μιχαήλ: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» έδωσαν το παρών στην κηδεία του Michel de Grèce - Στο Τατόι έγινε η ταφή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης