Μπάιντεν και Ερντογάν συνομίλησαν μετά την ανταλλαγή κρατουμένων της Ρωσίας με κράτη της Δύσης που διευκόλυνε η Άγκυρα

Μπάιντεν και Ερντογάν συνομίλησαν μετά την ανταλλαγή κρατουμένων της Ρωσίας με κράτη της Δύσης που διευκόλυνε η Άγκυρα

Εκτός από την ανταλλαγή κρατουμένων οι πρόεδροι των ΗΠΑ και Τουρκίας συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, τον πόλεμο στη Γάζα και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις

biden_erdogan1
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν, μετά την ανταλλαγή κρατουμένων της Ρωσίας με κράτη της Δύσης που διευκόλυνε η Άγκυρα.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, η ανταλλαγή κρατουμένων, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση (σ.σ. του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου έχει δείξει σε κάθε βήμα της ότι δεν έχει πρόθεση την κατάπαυση του πυρός ή στην ειρήνη», ότι «η σκηνή στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ» —σ.σ. η ομιλία του πρωθυπουργού Νετανιάχου στην ολομέλεια του Κογκρέσου— «προκάλεσε βαθιά απογοήτευση στην Τουρκία και στον κόσμο», καθώς και ότι «η δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κατάφερε βαρύ πλήγμα στις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός» και ότι «το Ισραήλ επιδιώκει να εξαπλώσει τη φωτιά της Γάζας σε ολόκληρη την περιοχή».

Η Τουρκία κάνει και θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της προκειμένου οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ να βελτιωθούν σε κάθε τομέα, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Κλείσιμο
Πάντα σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να αποπερατωθεί χωρίς προβλήματα η ανταλλαγή κρατουμένων Δύσης-Ρωσίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ντόναλντ Τραμπ: Ο ανιψιός του, Φρεντ, στηρίζει Κάμαλα Χάρις και λέει πως «κάθε οικογένεια έχει έναν τρελό θείο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε το ρινγκ στα 46'' του αγώνα της με την Αλγερινή intersex αντίπαλο της - Δείτε βίντεο

Κηδεία πρίγκιπα Μιχαήλ: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» έδωσαν το παρών στην κηδεία του Michel de Grèce - Στο Τατόι έγινε η ταφή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης