Ρουμανία: Απαγορεύτηκε στους κτηνοτρόφους να αφήνουν πρόβατα και κατσίκια στα βοσκοτόπια για 3 εβδομάδες

Ρουμανία: Απαγορεύτηκε στους κτηνοτρόφους να αφήνουν πρόβατα και κατσίκια στα βοσκοτόπια για 3 εβδομάδες

Έχουν καταγραφεί 37 ενεργά κρούσματα της νόσου στη Ρουμανία, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος αριθμός (34) βρίσκεται στην Τουλσέα -Πάνω από 218.000 τα μολυσμένα αιγοπρόβατα

provata
Την απαγόρευση στους κτηνοτρόφους της Ρουμανίας να αφήνουν πρόβατα και κατσίκες σε βοσκοτόπια για τρεις εβδομάδες, επέβαλε το υπουργείο Υγείας της χώρας, λόγω της επιδημίας της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Κτηνιατρικής και Ασφάλειας Τροφίμων (ANSVSA) της Ρουμανίας, έχουν καταγραφεί 37 ενεργά κρούσματα της νόσου στη χώρα, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος αριθμός (34) βρίσκεται στην Τουλσέα (στα σύνορα με την Ουκρανία), ενώ συνολικά έχουν εντοπιστεί 218.756 μολυσμένα αιγοπρόβατα στη χώρα.

«Ο υπουργός Φλοριάν Μπαρντού και ο επικεφαλής της ANSVSA Αλεξάντερ Μπικού συναντήθηκαν με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και συζήτησαν την κατάσταση, προκειμένου να βρουν από κοινού λύσεις στο πρόβλημα. Οι αξιωματούχοι κάλεσαν τους κτηνοτρόφους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ιδίως να σταματήσουν τη μετακίνηση των ζώων, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες για την εξάλειψη της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών. Με τη σειρά τους, οι αγρότες διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να απομονώσουν τα κρούσματα και να σταματήσουν την εσωτερική μετακίνηση των ζώων», αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του ρουμανικού Υπουργείου Γεωργίας στο Facebook.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης πώς θα συνεχιστούν οι εξαγωγές αμνοεριφίων υπό τις τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες. Ο Ρουμάνος υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι οι αρχές διαθέτουν όλους τους απαραίτητους μοχλούς για την προστασία των κτηνοτρόφων και ότι «υπάρχουν λύσεις για όλους, αλλά είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι η ασθένεια αναπτύσσεται σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα».


Ειδήσεις σήμερα:

Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων της πανώλης των αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα - Δρομολογούνται τα επόμενα βήματα

Σκληρή μάχη στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Κανονικά συνεχίζονται οι αγώνες στο Παρίσι με intersex πυγμάχους παρά το σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης