Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Γαλλία: Φύγετε από το Ιράν το συντομότερο, μην επισκεφθείτε Λίβανο, Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη

Εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή

Να φτιάξουν βαλίτσες και να αποχωρήσουν άμεσα από το Ιράν προτρέπει τους πολίτες της η κυβέρνηση Μακρόν μετά την κατηγορία της Τεχεράνης προς το Τελ Αβίβ ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

«Εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή οι Γάλλοι που βρίσκονται στο Ιράν καλούνται να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, γράφει η εφημερίδα Le Figaro. Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο καλεί τους πολίτες του να αποφύγουν τις μετακινήσεις προς τον Λίβανο, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στο Ιράν έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση της Τεχεράνη η οποία έχει απειλήσει με αντίποινα το Ισραήλ, κινητοποιώντας τους συμμάχους της στην περιοχή.

Καθώς συνεδριάζουν υψηλόβαθμα στελέχη από συμμαχικές χώρες του Ιράν και πολέμιοι του Ισραήλ και των ΗΠΑ για να αποφασίσουν την απάντηση που θα δώσουν στην κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, αρκετές χώρες της Δύσης συνέστησαν στους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν στο Ισραήλ και τον Λίβανο εν μέσω της απειλής διεύρυνσης των συγκρούσεων την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο, καμία χώρα δεν είχε κάνει μέχρι τώρα συστάσεις στους πολίτες της για το Ιράν από τότε που επιτέθηκε για πρώτη φορά στο εβραϊκό κράτος τον περασμένο Απρίλιο, ως απάντηση στη δολοφονία ενός ανώτερου στρατηγού του στρατού σε υποτιθέμενο ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τι ζήτησε ο Γκέρσκοβιτς πριν τη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων - Μία συνέντευξη με τον Πούτιν

Μυστήριο με την εξαφάνιση της συζύγου Σαουδάραβα που διέφυγε στη Μελβούρνη και έπειτα αγνοείται

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Δύο μετάλλια μέσα σε 20 λεπτά για την ελληνική κωπηλασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr