Ουκρανία: Πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα συνεχιστεί για πολύ

Ουκρανία: Πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα συνεχιστεί για πολύ

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εχθροπραξίες θα παραταθούν για μήνες ή και χρόνια

ukraine_war
Το 57% των Ουκρανών πιστεύει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη, ενώ το 18% εξ αυτών πιστεύει ότι θα συνεχιστεί για ένα με δύο χρόνια και το 17% θα συνεχιστεί από δύο έως πέντε χρόνια.

Αυτό δείχνει δημοσκόπηση του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου και του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, αναφέρει η Ukrainskaya Pravda.

Το 14% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει έπειτα από ένα διάστημα 6-12 μηνών, ενώ περίπου ένας στους 13 Ουκρανούς πιστεύει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Περισσότεροι από 30% δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.

Κλείσιμο
Σε σύγκριση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ο αριθμός των Ουκρανών που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει γρήγορα, μειώθηκε.

Τον Μάιο του 2024, ελάχιστοι Ουκρανοί πίστευαν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μετά από 3-6 μήνες (το 5% σε σύγκριση με το 17% τον Μάιο του 2022 και 22% τον Ιανουάριο του 2023).

Ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μέσα σε τρεις μήνες, τον Μάιο του 2024 ήταν στα όρια του στατιστικού λάθους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με τυχαία επιλογή κινητών τηλεφώνων και ρωτήθηκαν 2.508 ενήλικες Ουκρανοί. Στον αριθμό αυτό δεν εντάχθηκαν όσοι ζουν στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη (Κριμαία, εδάφη των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ).

Οι Ουκρανοί που ζουν σε εδάφη που κατελήφθησαν μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ερωτήθηκαν υπό τον όρο ότι ένοιωθαν ασφαλείς ώστε να είναι σε θέση να απαντήσουν στα ερωτήματα , διευκρινίζουν οι ερευνητές που πραγματοποίησαν την δημοσκόπηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Σε επιφυλακή ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μετά τη δολοφονία Χανίγια

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρόγυνο «έσβησε» με διαφορά λίγων ωρών


Αυξήσεις τιμών σε 843 φάρμακα: Σε ποια θα πληρώσουμε παραπάνω συμμετοχή – Δείτε παραδείγματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης