Ρωσία: Δανός υπέγραψε σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας για τη Σιβηρία, αλλά βρέθηκε στην Ουκρανία

Ο 33χρονος υποστηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και συμπονάει τον ρωσικό στρατό, αλλά δεν ήθελε να πάει στο μέτωπο

Ίσως είναι η πρώτη φορά που θα ήταν καλύτερο να βρεθεί κανείς στη Σιβηρία... Δανός μουσικός που αποφάσισε να υπηρετήσει στον ρωσικό στρατό, υπογράφοντας σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη απαιτώντας να θεωρηθεί το έγγραφο που υπέγραψε ως μη ισχύον.

Σύμφωνα με το δανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο 33χρονος Δανός, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, η σύμβαση ήταν στη ρωσική γλώσσα.

Για τον λόγο αυτό ο Δανός δεν κατάλαβε ότι το έγγραφο αφορούσε μόνο τη ζώνη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Ο ίδιος υποστηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και συμπονάει τον ρωσικό στρατό, αλλά δεν ήθελε να πάει στο μέτωπο.

Ο μουσικός έφθασε στην Ρωσία το καλοκαίρι του 2023 και το φθινόπωρο αποφάσισε να παρατείνει την άδεια παραμονής του επειδή «η πορεία και οι αξίες της Ρωσίας του αρέσουν περισσότερο από αυτές της Ευρώπης». Ωστόσο η όλη διαδικασία προχωρούσε με καθυστέρηση και ο Δανός αποφάσισε να πάει σε στρατολογικό γραφείο, ελπίζοντας ότι μαζί με την σύμβαση που θα υπέγραψε θα αποκτούσε και τη ρωσική υπηκοότητα. Υπογράφοντας το έγγραφο, πίστευε ότι θα υπηρετήσει για ένα χρόνο συνοριακός φρουρός στην Σιβηρία, αλλά βρέθηκε στο Λουγκάνσκ.

Αυτή τη στιγμή ο Δανός μουσικός υπηρετεί σε μονάδα αεροπορίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών και διαμαρτύρεται ότι οι άλλοι συμπολεμιστές του τον κοροϊδεύουν και τον αναγκάζουν να πίνει βότκα.

Ο δικηγόρος του επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον νόμο τους ξένους μπορούν να τους πάρουν στον στρατό μόνο εφόσον γνωρίζουν τη ρωσική γλώσσα και ελπίζει να φθάσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις αποφάσεις του οποίου η Ρωσία δεν αναγνωρίζει.

Το υπουργείο Άμυνας της Δανίας, δήλωσε ότι γνωρίζει το περιστατικό αυτό, αλλά δεν μπορεί να αναφέρει κάτι νέο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητάει συγγνώμη από την intersex αντίπαλό της - «Σέβομαι την απόφαση της ΔΟΕ»

Ηράκλειο: Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης τριών οχημάτων - Δείτε βίντεο

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. με το καΐκι στο Κάτω Κουφονήσι για το παράνομο κάμπινγκ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr