Βενεζουέλα: Η εκλογική αρχή επικυρώνει τη νίκη του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Η εκλογική αρχή επικυρώνει τη νίκη του Μαδούρο

Ο πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου έκανε την ανακοίνωση αυτή μετά την καταμέτρηση του 97% των ψηφοδελτίων, δίνοντας 6,4 εκατομμύρια ψήφους στον Μαδούρο και 5,3 εκατομμύρια στο αντίπαλό του

nikolas-madouro
Η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας επικύρωσε σήμερα την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο με το 52% των ψήφων, έναντι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια (43%), που καταγγέλλει νοθείες και διεκδικεί τη νίκη.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου 'Ελβις Αμορόσο έκανε την ανακοίνωση αυτή μετά την καταμέτρηση του 97% των ψηφοδελτίων, δίνοντας 6,4 εκατομμύρια ψήφους στον Μαδούρο και 5,3 εκατομμύρια στο αντίπαλό του, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, ο Ισημερινός, η Κόστα Ρίκα και το Περού αναγνώρισαν ως νικητή.

Σύμφωνα με τον Αμορόσο, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής έφθασε κοντά στο 60%, με 12,3 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε σύνολο 21,3 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

«Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις από διάφορες μεριές του κόσμου εναντίον της τεχνολογικής υποδομής των εκλογικών αρχών και των μεγαλύτερων κρατικών εταιριών τηλεπικοινωνιών του καθυστέρησαν τη μετάδοση των αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Αμορόσο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητάει συγγνώμη από την intersex αντίπαλό της - «Σέβομαι την απόφαση της ΔΟΕ»

Ηράκλειο: Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης τριών οχημάτων - Δείτε βίντεο

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. με το καΐκι στο Κάτω Κουφονήσι για το παράνομο κάμπινγκ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης