«Σφάζονται» στο «Χ» για τον Χανίγια ο διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν και ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

«Βυθίζει την Τουρκία στο σκοτάδι για να υποστηρίξει τους δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς» έγραψε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ - «Ο δολοφόνος είναι ψυχικά άρρωστος» του απάντησε ο Αλτούν - Η εμπλοκή του Ιμάμογλου

Πρωτοφανείς διαστάσεις για τα διπλωματικά δεδομένα λαμβάνουν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις Τούρκων και Ισραηλινών επισήμων, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Οι απειλές Ερντογάν σε βάρος του Τελ Αβίβ δεν έμειναν ασχολίαστες από τον ισραηλινό Υπουργό εξωτερικών Ισραέλ Κατς ο οποίος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι ο Ερντογάν παράλαβε μια δημοκρατία και τη μετατρέπει σε δικτατορία μόνο και μόνο για να υποστηρίξει τους δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς.

«Μπλοκάρει το Instagram, το οποίο έχει 57 εκατομμύρια χρήστες στην Τουρκία, διακόπτει αθλητικές μεταδόσεις επειδή ένας Ισραηλινός αθλητής νίκησε έναν Τούρκο αθλητή, απειλεί να εισβάλει σε μια δημοκρατική χώρα με την οποία η Τουρκία δεν βρίσκεται σε στρατιωτική σύγκρουση και διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις, κοστίζοντας στους Τούρκους εξαγωγείς 6 δισ. δολάρια ετησίως» έγραψε ο Ισρραηλινός ΥΠΕΞ στο X (πρώην Twitter) και πρόσθεσε:

«Ο Ερντογάν παίρνει ένα τουρκικό κράτος με επιστημονικές, πολιτιστικές, τεχνολογικές και οικονομικές δυνατότητες και το καταστρέφει, αφαιρώντας την κληρονομιά του Ατατούρκ που έχτισε μια προοδευτική και ευημερούσα Τουρκία.Ας ελπίσουμε για καλύτερες μέρες μπροστά μας».

Η απάντηση από τουρκικής πλευράς δεν άργησε να έρθει και μάλιστα δια στόματος του διευθυντή επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Φαχρετίν Αλτούν.

«Κοιτάξτε εδώ, ο δολοφόνος είναι ψυχικά άρρωστος! Όσο βάζετε το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο βρώμικο στόμα σας, όπου ρουφάτε το αίμα αθώων, θα συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε περισσότερο και να τον στηρίζουμε πιο αποφασιστικά» έγραψε στην απάντησή του ο Αλτούν και τόνισε:

«Ούτε ο πρόεδρός μας ούτε η χώρα μας μπορούν να μάθουν τίποτα από αιμοσταγείς γενοκτόνους δολοφόνους σαν εσένα! Μια μέρα, θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για τις σφαγές που διαπράξατε εναντίον των Παλαιστινίων αδελφών μας και την επαίσχυντη γενοκτονία που διαπράξατε!».


Η εμπλοκή Ιμάμογλου


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ για να ενισχύσει τις κατηγορίες του σε βάρος του Ερντογάν «τάγκαρε» τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο έσπευσε να αποκηρύξει τη δήλωση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ.

«Σας επιστρέφω πλήρως αυτή τη δήλωση, η οποία προσβάλλει τη σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Δεν θα μάθουμε δημοκρατία και δίκαιο από κάποιον που έχει στα χέρια του το αίμα δεκάδων χιλιάδων παιδιών. Ναι, όλα θα είναι όμορφα. Όταν η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη» απάντησε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στον Ίσραελ Κατς.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητάει συγγνώμη από την intersex αντίπαλό της - «Σέβομαι την απόφαση της ΔΟΕ»

Ηράκλειο: Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης τριών οχημάτων - Δείτε βίντεο

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. με το καΐκι στο Κάτω Κουφονήσι για το παράνομο κάμπινγκ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr