Βρετανία: Ο Χιου Έντουαρτς να επιστρέψει τον μισθό του που έλαβε μετά τη σύλληψή του, λέει η υπουργός Πολιτισμού

Με βάση τις απολαβές του, ο Έντουαρντς έλαβε από τη σύλληψη περίπου 200.000 λίρες

Ο παρουσιαστής του BBC Χιου Έντουαρτς θα πρέπει να επιστρέψει το μισθό που του καταβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο μετά τη σύλληψή του, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίζα Νάντι που πρόσθεσε ότι ήταν λάθος το ότι συνέχισε να λαμβάνει το μισθό του μεταξύ της σύλληψής του τον περασμένο Νοέμβριο και της ενδεχόμενης παραίτησής του τον Απρίλιο.

Με βάση τις απολαβές του, ο Έντουαρντς σε αυτό το διάστημα έλαβε περίπου 200.000 λίρες (περίπου 235.000 ευρώ), αναφέρει ο Guardian.

«Νομίζω ότι αφού συνελήφθη με τόσο σοβαρές κατηγορίες τον Νοέμβριο, το να συνεχίσει να λαμβάνει αυτόν τον μισθό μέχρι την παραίτησή του είναι λάθος και δεν είναι καλή χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα θα συμφωνήσουν με αυτό, αλλά το αν θα το κάνει ή όχι εξαρτάται από τον ίδιο», δήλωσε η υπουργός στο Sky News.

Ο Έντουαρντς έχει δηλώσει ένοχος για πρόσβαση σε άσεμνες εικόνες κακοποίησης παιδιών ηλικίας μόλις επτά ετών.

Η υπουργός είπε ακόμη ότι μίλησε με τον γενικό διευθυντή του BBC, Τιμ Ντέιβι, την Πέμπτη μετά την ομολογία ενοχής του Έντουαρντς. Σε δηλώσεις του ο Ντέιβι επισήμανε ότι «θα εξετάσει τις επιλογές» για να πάρει πίσω τα χρήματα, αλλά δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο».

Μετά τις καταγγελίες που είχαν γίνει ο Έντουαρντς τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά έλαβε αύξηση μισθού κατά 40.000 λίρες το 2023-4, με τον μισθό του να φτάνει τις 475.000 λίρες.



Ειδήσεις σήμερα:


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητάει συγγνώμη από την intersex αντίπαλό της - «Σέβομαι την απόφαση της ΔΟΕ»

Ηράκλειο: Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης τριών οχημάτων - Δείτε βίντεο

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. με το καΐκι στο Κάτω Κουφονήσι για το παράνομο κάμπινγκ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr