Σομαλία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Μογκαντίσου - Δείτε βίντεο

Σομαλία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Μογκαντίσου - Δείτε βίντεο

Οι δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν τους δράστες της επίθεσης - Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ

MixCollage-03-Aug-2024-02-58-AM-2541
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές αργά το βράδυ της Παρασκευής στη δημοφιλή παραλία Λίντο του Μογκαντίσου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της σομαλικής αστυνομίας.

Σε εικόνες που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) διακρίνονται πολλά πτώματα διασκορπισμένα στην παραλία και τραυματίες που προσπαθούν να απομακρυνθούν, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.



Κλείσιμο
Η σομαλική τηλεόραση μεταδίδει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν τους δράστες της επίθεσης και ότι ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.



Στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκε επίσης ένα παραλιακό ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και ακολούθησαν πυρά από πέντε ενόπλους, οι οποίοι εξουδετερώθηκαν αργότερα από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει περιοχές της Σομαλίας και να εξαπολύει επιθέσεις ακόμη και στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Τον Ιούλιο, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από εστιατόριο όπου ποδοσφαιρόφιλοι παρακολουθούσαν τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και αρκετοί να τραυματιστούν.



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Χανίγια: Μνημόσυνο στην Αγία Σοφία κάνει ο Ερντογάν

Έτσι γεννήθηκε, έχει ηττηθεί από γυναίκες κι αυτό τα λέει όλα - Η τοποθέτηση της Ιρλανδής μποξέρ που νίκησε την Κελίφ - Δείτε βίντεο

Κράσικοφ: Ο εκτελεστής που ο Πούτιν «καιγόταν» να πάρει πίσω, επέστρεψε στη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης