Ο Βιετναμέζος πρόεδρος Το Λαμ εξελέγη γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος

Διαδέχεται στο ύπατο αξίωμα της χώρας τον Νγκουγέν Φου Τρονγκ, που πέθανε πριν από δύο εβδομάδες

Ο Βιετναμέζος πρόεδρος Το Λαμ ορίστηκε σήμερα γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, το ύπατο αξίωμα στη χώρα, αντικαθιστώντας τον Νγκουγέν Φου Τρονγκ, που πέθανε πριν από δύο εβδομάδες.

«Σήμερα το πρωί, 3 Αυγούστου 2024, η κεντρική επιτροπή του Κόμματος…εξέλεξε τον Το Λαμ γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ», ανακοίνωσε το κόμμα σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι μεγάλη τιμή», δήλωσε ο 67χρονος Λαμ, πρώην υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, που δεν διευκρίνισε εάν θα αποχωρήσει από την προεδρία της χώρας.

Ο Λαμ είχε αναλάβει τα καθήκοντα του επικεφαλής του κόμματος στις 18 Ιουλίου, μία ημέρα πριν από τον θάνατο του Τρονγκ, η κατάσταση της υγείας του οποίου επιδεινωνόταν.

Οι αντιπρόσωποι του κόμματος στήριξαν ομόφωνα την υποψηφιότητα του Λαμ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου. Απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους του κόμματος, δεσμεύτηκε να προωθήσει την κληρονομιά που άφησε ο Τρονγκ, να μην αλλάξει τη εξωτερική πολιτική της χώρας, να επικεντρωθεί στην επίτευξη των στόχων για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας και να συνεχίσει με «σθένος» την εκστρατεία του Βιετνάμ κατά της διαφθοράς.

Αν και επίσημα το Βιετνάμ δεν έχει κάποιον ανώτατο ηγέτη, ο επικεφαλής του κόμματος ουσιαστικά διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο σε σχέση με άλλους αξιωματούχους αφού ο Τρονγκ ενίσχυσε τις εξουσίες της θέσης αυτής κατά τα 13 χρόνια της θητείας του.



Ειδήσεις σήμερα:

Πεδίο μάχης το Σάντερλαντ για τη δολοφονία των 3 κοριτσιών - Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Στους 40 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία, αστάθεια αύριο - Πού αναμένονται βροχές


«Πυρετός» στην Μέση Ανατολή για αντίποινα κατά του Ισραήλ - Πολεμικά πλοία συγκεντρώνουν οι ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr