Βρετανία: Σε συναγερμό για πιο βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο στο Σάντερλαντ - 8 συλλήψεις, τρεις τραυματίες αστυνομικοί

Οι βίαιες διαδηλώσεις προκλήθηκαν από τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ - Πάνω από 30 διαδηλώσεις το επόμενο διήμερο

Η βρετανική αστυνομία αναπτύσσει περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους, μετά από προειδοποιήσεις για πιο βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο, ενώ έχουν ενισχυθεί και τα μέτρα ασφάλειας στα τζαμιά, μετά την πυρπόληση αυτοκινήτων από διαδηλωτές κατά των μεταναστών.

Οι βίαιες διαδηλώσεις προκλήθηκαν από τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ.

Στις ταραχές ενεπλάκησαν εκατοντάδες άνθρωποι ή χιλιάδες σε μία διαμαρτυρία στο Λονδίνο, μετά από το ξέσπασμα τους μέσα στην εβδομάδα, αφού είχε διαδοθεί εσφαλμένα μέσω του διαδικτύου, ότι ο ύποπτος για τις δολοφονίες στο Σάουθπροτ ήταν ένας ακραίος μουσουλμάνος μετανάστης.




Πάνω από 30 διαδηλώσεις το επόμενο διήμερο

Οι ταραχές ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σάντερλαντ όπου εξαπλώθηκε το κύμα βίας που πυροδότησε η δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών.

Σημειώνεται πως οκτώ άτομα συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Σάντερλαντ την ώρα που η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για περισσότερη βία.

Κατηγορούνται για βίαιες ταραχές και διαρρήξεις.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 30 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες δύο ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ντούσκος: Η ομοσπονδία και ο προπονητής είναι λάθος, χρωστάω μια συγγνώμη στους Έλληνες - Δείτε βίντεο

Οικογένεια στη Ναύπακτο γλίτωσε για δευτερόλεπτα από δέντρο που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr