Μεγάλο συλλαλητήριο για τη Γάζα στην Κωνσταντινούπολη - Συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο κάλεσμα του Χανίγια

Ο Χανίγια είχε καλέσει τους πολίτες όλων των αραβικών και ισλαμικών χωρών να κατέβουν στις πλατείες το Σάββατο 3 Αυγούστου για να υποστηρίξουν το λαό της Γάζας - Παρών και ο γιος του Τουρκου προέδρου Μπιλάλ Ερντογάν

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη πραγματοποιείται στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Kωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του τελευταίου καλέσματος του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ιράν.

Ο Χανίγια είχε καλέσει τους πολίτες όλων των αραβικών και ισλαμικών χωρών να κατέβουν στις πλατείες το Σάββατο 3 Αυγούστου για να υποστηρίξουν το λαό της Γάζας και τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Δείτε βίντεο


Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, τον πρώην βυζαντινό Ιππόδρομο, κρατούσαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, φωτογραφίες του Χανίγια, την πράσινη σημαία του Ισλάμ και φώναζαν συνθήματα όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα», «Δολοφόνοι των ΗΠΑ έξω από την Παλαιστίνη», «Δολοφόνε Ισραήλ έξω από την Παλαιστίνη», «Θυσία το αίμα και η ζωή μας για το Αλ Άκσα», «Χαίρε Χαμάς, κράτα την αντίσταση». Του συλλαλητηρίου προηγήθηκαν πορείες από τις γύρω περιοχές προς την πλατεία της Αγίας Σοφίας από ισλαμιστικές οργανώσεις.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο ήταν και ο γιος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην Αγία Σοφία ανταποκρινόμενοι στο τελευταίο κάλεσμα του μάρτυρά μας […] Η Παλαιστίνη είναι η υπόθεση των μουσουλμάνων. Αλλά η Παλαιστίνη είναι επίσης η υπόθεση της χώρας μας, επειδή φέραμε την ειρήνη στην Παλαιστίνη για να είμαστε ο σημαιοφόρος του Ισλάμ για εκατοντάδες χρόνια, οπότε η ελεύθερη Παλαιστίνη είναι η κληρονομιά των προγόνων αυτού του έθνους. Αυτό το έθνος πάντα υπερασπιζόταν την υπόθεση της Παλαιστίνης και θα συνεχίσει να το κάνει». Κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχουν παραδοθεί στο Ισραήλ επειδή η πολιτική χρηματοδότηση στις ΗΠΑ γίνεται από το λόμπι του Ισραήλ.

Ανάλογες πορείες υπέρ των Παλαιστινίων και κατά του Ισραήλ διοργανώθηκαν και στις πόλεις Άγρι, Καισάρεια, Κοτζάελι, Νίγδη και Ζονγκούλντακ.


Ειδήσεις σήμερα:

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ντούσκος: Η ομοσπονδία και ο προπονητής είναι λάθος, χρωστάω μια συγγνώμη στους Έλληνες - Δείτε βίντεο

Οικογένεια στη Ναύπακτο γλίτωσε για δευτερόλεπτα από δέντρο που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr