Βρετανία: Νέες αναταραχές σε πόλεις μετά τη δολοφονία των τριών παιδιών - Δείτε βίντεο

Βρετανία: Νέες αναταραχές σε πόλεις μετά τη δολοφονία των τριών παιδιών - Δείτε βίντεο

Σε συναγερμό οι βρετανικές αρχές για πιο βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο - Επεισόδια σε Λίβερπουλ, Χάρτλπουλ, Μπλάκπουλ, Νότιγχαμ

vretania__1_
Νέες αναταραχές έχουν ξεσπάσει από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 3/8 σε διάφορες βρετανικές πόλεις όπως το Λίβερπουλ, το Χάρτλπουλ, το Μπλάκπουλ και το Νότιγχαμ, μετά τη δολοφονία των τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ.

Η βρετανική αστυνομία ανέπτυξε περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους, μετά από προειδοποιήσεις για πιο βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο, ενώ ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφάλειας στα τζαμιά, μετά την πυρπόληση αυτοκινήτων από διαδηλωτές κατά των μεταναστών.

UK Protest Live | Sunderland Protest Live | Sunderland Riots | UK News Live | UK Choas Live | N18G


Κλείσιμο
Αστυνομικοί- χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός προς το παρόν- τραυματίστηκαν καθώς αντιμετώπισαν «σοβαρή αναταραχή στο κέντρο της πόλης του Λίβερπουλ», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ.

«Αυτή η συμπεριφορά, που θέτει σε κίνδυνο το κοινό και τους αξιωματικούς μας, δεν θα γίνει ανεκτή. Και θα συλλάβουμε τους υπεύθυνους» αναφέρεται επίσης, στην ανακοίνωση, καταδικάζοντας παράλληλα την «απεχθή συμπεριφορά» που «διαταράσσει τη ζωή των ανθρώπων».

Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να σταματούν και να κάνουν ελέγχους σε άτομα, σύμφωνα με το σχέδιο για την πρόληψη σοβαρής βίας. Το άρθρο 34 δίνει στους αξιωματικούς την εξουσία να «κατάσχουν οποιοδήποτε αντικείμενο χρησιμοποιείται για τη διάπραξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Far-right and anti-racism protesters clash in Nottingham in wake of Southport killings | AFP


Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Κλέβερλι, ο υπουργός Εσωτερικών υπό τον Ρίσι Σούνακ, προτρέπει τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και την υπουργό Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ να «κάνουν περισσότερα» για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης. Πρέπει να «στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους κακοποιούς» ενώ αναφερόμενος στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τόνσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν φαινόμενα σχετικά με τη «διάδοση παραπληροφόρησης που τροφοδοτεί αυτά τα γεγονότα».

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη» επανέλαβε.

‘Anti-racism’ counter-protesters march through Manchester

UK riots flare in another UK city following misinformation about Southport stabbing • FRANCE 24


Στο μεταξύ, η αστυνομία είπε ότι δύο αγόρια, ηλικίας 11 και 14 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτα για βίαιη αναταραχή. Τα αγόρια, από το Χάρτλπουλ, βρίσκονται υπό κράτηση.

Επίσης, ένταση προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης Μπλάκπουλ περίπου στις 14.30, ανέφερε η Press Association, φωνάζοντας «θέλουμε τη χώρα μας πίσω» και «προστάτεψε τα παιδιά μας». Οι αντιδιαδηλωτές φώναζαν: «Ναζιστικά αποβράσματα από τους δρόμους μας» καθώς πετούσαν μπουκάλια με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές μικρής έντασης.

Επίσης, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Νότιγχαμ.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν ξεσπάσει αναταραχές σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Σάουθπορτ και Χάρτλπουλ ενώ η βία κλιμακώθηκε στο Σάντερλαντ την Παρασκευή, όπου ένα αστυνομικό τμήμα λεηλατήθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ντούσκος: Η ομοσπονδία και ο προπονητής είναι λάθος, χρωστάω μια συγγνώμη στους Έλληνες - Δείτε βίντεο

Οικογένεια στη Ναύπακτο γλίτωσε για δευτερόλεπτα από δέντρο που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης