Σουδάν: Τουλάχιστον 23 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση παραστρατιωτικών στην πόλη Ελ Φάσερ

Περίπου 60 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με οβίδες πυροβολικού

Είκοσι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν χθες Σάββατο οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) εναντίον της πόλης Ελ Φάσερ, της πρωτεύουσας του Βόρειου Νταρφούρ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ομάδας Συντονισμού των Επιτροπών Αντίστασης της Ελ Φάσερ, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), 23 άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου 60 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με οβίδες πυροβολικού των ΔΤΥ.

Ο πόλεμος στο Σουδάν ξέσπασε τη 15η Απριλίου 2023 ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στον αρχηγό του στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν κι αυτές του Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, άλλοτε υπαρχηγού του και επικεφαλής των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης.

Η ένοπλη σύρραξη έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Από τις αρχές Μαΐου, μαίνονται σφοδρές μάχες γύρω από την Ελ Φάσερ, τη μοναδική πρωτεύουσα των πέντε πολιτειών του Νταρφούρ που δεν έχει πέσει στα χέρια των παραστρατιωτικών και πολιορκείται από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης. Τουλάχιστον 65 άμαχοι σκοτώθηκαν από το σφυροκόπημα των ΔΤΥ στο διάστημα 27-29 Ιουλίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Εφιάλτης για 32χρονη στο Διδυμότειχο: Την κρατούσε φυλακισμένη ο σύντροφός της, τη χτυπούσε και τη βίαζε

Από τον Άιχμαν στην Αργεντινή μέχρι τον Χαντίγια στο Ιράν - Τα χτυπήματα των «γερακιών» της Μοσάντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr