Βρετανία: Χάος για τρίτη ημέρα - Διαδηλωτές κατέστρεψαν ξενοδοχείο, εκτόξευσαν καρέκλες σε εστιατόριο (βίντεο)

Οι διαδηλωτές μπήκαν σε ξενοδοχείο και έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα στο κτίριο

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε σήμερα, Κυριακή 4/8, σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, όπως στο Λίβερπουλ και το Ρόδεραμ, μετά τη δολοφονία των τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν διαδηλωτές στο Holiday Inn Express στο Ρόδεραμ να μπαίνουν στο ξενοδοχείο και να βάζουν φωτιά σε αντικείμενα στο κτίριο, ενώ σε άλλα βίντεο φαίνονται να εκτοξεύουν καρέκλες σε εστιατόρια και επιχειρήσεις.




Επίσης, οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Η αστυνομία κατάφερε να περικυκλώσει και να αποκλείσει, στη συνέχεια, την περιοχή από τους διαδηλωτές ενώ ένας στυνομικός τραυματίστηκε την ώρα που διαδηλωτές πέταξαν καρέκλες και έσπασαν τα παράθυρα στο ξενοδοχείο στο Ρόδεραμ.



16 συλλήψεις στο Μπρίστολ

Η αστυνομία στο Μπρίστολ είπε ότι έχει συλλάβει μέχρι στιγμής 16 άτομα καθώς συνεχίζουν τις έρευνές τους για τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου (3/8).



Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για βίαιη συμπεριφορά, ρατσιστική συμπεριφορά και κακοποίηση ζώων. Σύμφωνα με πηγές των τοπικών μέσων, οι διαδηλωτές χτύπησαν ένα άλογο γρονθοκοπώντας το και δύο σκυλιά της αστυνομίας κλωτσώντας τα.




Ο επικεφαλής επιθεωρητής Vicks Hayward-Melen δήλωσε: «Έχουμε μακρά ιστορία στις ειρηνικές διαδηλώσεις στο Μπρίστολ, αλλά αυτό που είδαμε χθες το βράδυ δεν ήταν διαμαρτυρία και δεν θα δεχθούμε ποτέ τέτοιες επαίσχυντες σκηνές».



«Οι υπεύθυνοι μπορούν να περιμένουν ένα χτύπημα στην πόρτα από εμάς σύντομα, θα είμαστε αμείλικτοι στον εντοπισμό και την προσαγωγή εκείνων που προκάλεσαν φασαρίες στους δρόμους του Μπρίστολ».

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο βιασμό «έδειξε» το ιατροδικαστικό πόρισμα της 32χρονης στο Διδυμότειχο - Τη χτυπούσε ακόμη και με ξύλο

Η αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974 και ο απόηχός της

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το τρολάρισμα Τεντόγλου σε Καραλή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr