Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τη νίκη του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί να υπάρξει ανεξάρτητη επαλήθευσή των εκλογικών αποτελεσμάτων

Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, όπου ανακηρύχθηκε επίσημα η νίκη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, «δεν μπορεί να αναγνωριστεί», έκρινε χθες Κυριακή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ελλείψει στοιχείων που να τα υποστηρίζουν, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη 2η Αυγούστου από το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE) δεν μπορούν να αναγνωριστούν», έκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, καλώντας να υπάρξει «ανεξάρτητη επαλήθευσή τους», ει δυνατόν «από διεθνή οντότητα με κύρος».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Οι αρχές της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων ασφαλείας, πρέπει να σέβονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι. Aνησυχεί σοβαρά για τον αυξανόμενο αριθμό αυθαίρετων κρατήσεων και τη συνεχιζόμενη παρενόχληση της αντιπολίτευσης και καλεί τις αρχές της Βενεζουέλας να βάλουν τέλος στις αυθαίρετες κρατήσεις, την καταστολή και τη βίαιη ρητορική κατά μελών της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών και να απελευθερώσουν όλους τους πολιτικούς κρατούμενους», αναφέρει μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην ανακοίνωσή του.








Ειδήσεις σήμερα:

Φόβοι για στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - Έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο οι ΗΠΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς 2-0 τον Κάρλος Αλκαράθ και έκανε το πολυπόθητο Golden Slam στο Παρίσι- Δείτε βίντεο

Όταν ο... Άρειος Πάγος γίνεται νονός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr