Τουλάχιστον 300 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Μπανγκλαντές

Τουλάχιστον 11.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες

Ο απολογισμός των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές έφθασε σήμερα τους τουλάχιστον 300 νεκρούς, αφού 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Κυριακή, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές της κυβέρνησης, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν την Κυριακή στο Μπανγκλαντές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα.





Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, αξιωματούχους και γιατρούς σε νοσοκομεία.


Ο απολογισμός αυτός είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα ταραχών στην πρόσφατη ιστορία του Μπανγκλαντές. Στις 19 Ιουλίου, όταν οι φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους με αίτημα να αναθεωρηθεί το σύστημα προσλήψεων με ποσοστώσεις στον δημόσιο τομέα, είχαν σκοτωθεί 67 άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους πολίτες να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, ζητώντας τους να μην πληρώνουν φόρους ή λογαριασμούς κοινής ωφελείας και να μην πάνε στις δουλειές τους την Κυριακή (που είναι εργάσιμη ημέρα στο Μπανγκλαντές).

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός κατηγορεί τους διαδηλωτές για «σαμποτάζ». Σε μια προσπάθεια να καταπνίξει τις ταραχές, η κυβέρνηση έκοψε το δίκτυο στα κινητά τηλέφωνα και ο στρατός ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε ισχύ μια νέα απαγόρευση κυκλοφορίας, για αόριστο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Ντάκα.

Επίσης, η Χασίνα κατηγόρησε όσους συμμετέχουν στις αναταραχές και στις καταστροφές, πως δεν είναι πλέον φοιτητές αλλά εγκληματίες. Μάλιστα, πρότρεψε τους υπόλοιπους πολίτες να χρησιμοποιήσουν βία, λέγοντας πως ο κόσμος πρέπει να τους αντιμετωπίσει με «σιδερένια χέρια».


Παράλληλα, η η κυβέρνηση ανακοίνωσε αργία από τη Δευτέρα έως τη Τετάρτη, ενώ τα δικαστήρια θα κλείσουν επ' αόριστον. Οι αναταραχές είχαν επίσης ως αποτέλεσμα το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Στη μάχη για το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο ο Καραλής - Οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας στο Παρίσι

Επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ σήμερα ή αύριο βλέπει ο Μπλίνκεν - Η Τεχεράνη αδιαφορεί αν θα προκαλέσει πόλεμο

Σενάρια για εκπτώσεις φόρου στα ενοίκια και αυξήσεις στις μισθώσεις Airbnb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr