Μπανγκλαντές: Γενικευμένη διακοπή του Ίντερνετ στη χώρα - Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων θα απευθυνθεί στο λαό

Μπανγκλαντές: Γενικευμένη διακοπή του Ίντερνετ στη χώρα - Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων θα απευθυνθεί στο λαό

Στους 300 νεκρούς ο συνολικός απολογισμός των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων - Διαδηλωτές καλούν σε πορεία προς την Ντάκα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας

bangladesh_protests__arxeio_n
Η πρόσβαση στο Ίντερνετ διακόπηκε σήμερα σε όλο το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με παρόχους και οργανισμούς εποπτείας, την ώρα που στη χώρα σημειώνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Μπανγκλαντές, ο στρατηγός Ουάκερ-ουζ-Ζαμάν, θα απευθυνθεί σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ένα μήνα μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

«Ο στρατηγός Ουάκερ θα απευθυνθεί στο λαό στις 14:00 (11:00 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Ρασεντούλ Αλάμ, αξιωματούχος της υπηρεσίας επικοινωνίας του στρατού του Μπανγκλαντές (ISPR).




Κλείσιμο
Εξάλλου η NetBlocks, ένας οργανισμός εποπτείας του Ίντερνετ, έκανε λόγο για «αυξημένο αντίκτυπο στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας» της διακοπής της πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ ένας αξιωματούχος επιχείρησης εξειδικευμένης στην πώληση συχνοτήτων στους παρόχους πρόσβασης ανακοίνωσε πως «το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και το Ίντερνετ στις φορητές συσκευές έχουν αμφότερα διακοπεί».

Στο μεταξύ, φοιτητές έχουν καλέσει σε πορεία σήμερα προς την πρωτεύουσα Ντάκα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο για να πιέσουν για την παραίτηση της πρωθυπουργου Σέιχ Χασίνα, μια ημέρα αφού συγκρούσεις στη χώρα στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο συνολικός απολογισμός των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές ανέρχεται πλέον σε 300 νεκρούς, μετά το θάνατο χθες, Κυριακή, 94 ανθρώπων.



Ειδήσεις σήμερα:

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική - Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία


Επίθεση του Ιράν σήμερα ή αύριο βλέπει ο Μπλίνκεν - Το Ισραήλ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χτυπήσει πρώτο

Στη μάχη για το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο ο Καραλής - Οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία

Δείτε Επίσης