Το Ιράν εξέδωσε NOTAM να αλλάξουν τα αεροσκάφη τα δρομολόγια τους - «Θα τιμωρήσουμε το Ισραήλ αλλά δεν θέλουμε γενικευμένο πόλεμο»

Το Ιράν εξέδωσε NOTAM για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας - «Μόνο με την τιμωρία του Ισραήλ, το Ιράν θα εδραιώσει τη σταθερότητα στην περιοχή», δηλώνει εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών

NOTAM (ειδοποίηση πτητικών λειτουργιών) να αλλάξουν τα αεροσκάφη τα δρομολόγια τους εξέδωσε πριν λίγο το Ιράν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Ιράν εξέδωσε NOTAM για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη. Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία αυτή και υπόσχεται.

Οι φόβοι για γενικευμένη σύρραξη του Ισραήλ με το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή εντείνονται.

Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι το Ιράν δεν θέλει να κλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις αλλά πιστεύει ότι χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ για να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση.

«Το Ιράν θέλει να εδραιώσει τη σταθερότητα στην περιοχή αλλά αυτό θα συμβεί μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τα αντίμετρα κατά του τυχοδιωκτισμού των σιωνιστών» δήλωσε ο Νασέρ Καναανί σύμφωνα με τον οποίο η δράση της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ κάλεσε, επίσης, τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα έχει αποτύχει στο καθήκον της να προστατεύσει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να στηρίξει «την τιμωρία του επιτιθέμενου».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Χουσεΐν Σαλαμί, επανέλαβε την απειλή κατά του Ισραήλ ότι «θα λάβει την τιμωρία του εν καιρώ».


Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Καραμπελιάς στον Δανίκα: Το ΚΚΕ αντέχει στην παρακμή γιατί έχει τρεις θεούς

Βίντεο: Γιατί νίκησε ο Λάιλς στην κούρσα των 100 μέτρων αφού το πόδι του Τόμσον πέρασε πρώτο την γραμμή

Ο Σηκουάνας έχει το όνομα αλλά όχι τη χάρη - Αποσύρθηκαν λόγω λοιμώξεων αθλητές του Βελγίου και της Ελβετίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr