Ινδονησία: Αντάρτες της Παπούα σκότωσαν τον πιλότο νεοζηλανδικού ελικοπτέρου

Ινδονησία: Αντάρτες της Παπούα σκότωσαν τον πιλότο νεοζηλανδικού ελικοπτέρου

Το επεισόδιο σημειώνεται σχεδόν 18 μήνες μετά την απαγωγή από αντάρτες ενός άλλου πιλότου από τη Νέα Ζηλανδία

indonesia
Αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική επαρχία Παπούα της Ινδονησίας σκότωσαν σήμερα έναν πιλότο ελικοπτέρου από τη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι επιβάτες του είναι ασφαλείς.

Ο 50χρονος πιλότος σκοτώθηκε αμέσως μόλις οι αντάρτες συνέλαβαν τους επιβαίνοντες, όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση που εξέδωσε. Οι επιβάτες του ελικοπτέρου ήταν τέσσερις ινδονήσιοι υγειονομικοί και δύο παιδιά, δήλωσε ο Φαϊζάλ Ραμαντάνι, επικεφαλής μιας ειδικής ομάδας της αστυνομίας, η οποία έχει σχηματισθεί για την αντιμετώπιση των αυτονομιστών της Παπούα.

Το επεισόδιο σημειώνεται σχεδόν 18 μήνες μετά την απαγωγή από αντάρτες ενός άλλου πιλότου από τη Νέα Ζηλανδία, του Φίλιπ Μέρτενς, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η οργάνωση, που ευθύνεται για το σημερινό επεισόδιο στην περιοχή Αλάμα της επαρχίας Κεντρική Παπούα, είναι η ίδια οργάνωση που κρατεί τον Μέρτενς.

Κλείσιμο
Ο ανταρτικός Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της Δυτικής Παπούα (TPNPB) δήλωσε πως δεν έχει λάβει πληροφορίες για το περιστατικό που επικαλείται η αστυνομία και δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει τον φόνο του πιλότου.

Μια χαμηλής έντασης μάχη για ανεξαρτησία από την Ινδονησία μαίνεται στο πλούσιο σε φυσικούς πόρους δυτικό μισό της Παπούα, όπου επιθέσεις από μαχητές της ανεξαρτησίας έχουν γίνει πιο φονικές και πιο συχνές, καθώς προμηθεύονται πλέον καλύτερο οπλισμό.

Εκπρόσωπος του TPNPB δήλωσε προχθές, Σάββατο, ότι η οργάνωση συμφώνησε να απελευθερώσει τον Μέρτενς, ο απήχθη πέρυσι στις 7 Φεβρουαρίου αφού προσγειώθηκε με ένα μικρό εμπορικό αεροπλάνο στην απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Ντούγκα.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έχει επανειλημμένα ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή του και η οργάνωση έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλά βίντεο στα οποία ο Μέρτενς ζητάει να υπάρξει μεσολάβηση για τη διεξαγωγή συνομιλιών. Σε ένα από τα βίντεο περιστοιχίζεται από μαχητές Παπούα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας και η νεοζηλανδική πρεσβεία στη Τζακάρτα δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα να σχολιάσουν το σημερινό επεισόδιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Στη μάχη για το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο ο Καραλής - Οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας στο Παρίσι

Νέα επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ - Τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων στη Χειμάρρα - Προηγείται ο Τάβος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία

Δείτε Επίσης