Στο Ιράν ο Σοϊγκού εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Στο Ιράν ο Σοϊγκού εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου αναμένεται να έχει συναντήσεις με ανώτατους Ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ τους τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν

shoigu
Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ρωσίας και σήμερα γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, Σεργκέι Σοϊγκού, έφτασε τη Δευτέρα (5/8) στη Τεχεράνη, την ώρα που τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και πέρα από αυτή θεωρείται ζήτημα ημερών η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

Ο Σοϊγκού, όπως αναφέρει το Interfax, αναμένεται να έχει συναντήσεις με ανώτατους Ιρανούς αξιωματούχους όπως τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και τον αρχηγό του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τυπικά, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν «στη διμερή συνεργασία και την ενίσχυσή της» σε τομείς όπως η ασφάλεια και το εμπόριο.

Ωστόσο το Ιράν έχει δηλώσει ότι θα εκδικηθεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, που έγινε στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη, και ότι θα το κάνει ακόμη και τις επόμενες ημέρες. Θεωρείται ότι η δολοφονία οργανώθηκε από το Ισραήλ που ως σήμερα δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Κλείσιμο
Ο Σοϊγκού ήταν υπουργός Άμυνας της Ρωσίας για πάνω από μια δεκαετία, από το 2012 ως το 2024.



Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Στεφανίδη τρολάρει την παγκόσμια ομοσπονδία για τις 20 αθλήτριες στον τελικό του επί κοντώ - Βίντεο

Χειμάρρα: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών εγείρει η Αθήνα - Ζητά απαντήσεις από την Αλβανία

Αμαλιάδα: Νεκρό βρέφος 15 μηνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία

Δείτε Επίσης