Βρετανία: Ακροδεξιοί κατέστρεψαν δημοτική βιβλιοθήκη - Πάνω από 58.000 ευρώ μαζεύτηκαν για νέα βιβλία

Βία και αναταραχές από ακροδεξιούς ξέσπασαν σε πολλές βρετανικές πόλεις, έπειτα από τις επιθέσεις με μαχαίρι στο Σάουθπορτ

Ο κόσμος έδειξε το αλληλέγγυο πρόσωπό του αυτές τις μέρες συγκεντρώνοντας χρήματα για να συμβάλει στην ανακατασκευή μιας βιβλιοθήκης που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων από ακροδεξιούς στο Λίβερπουλ, στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει ο Independent, πρόκειται για τη βιβλιοθήκη Spellow Lane Library Hub, που λειτουργεί επίσης ως τράπεζα τροφίμων και τυλίχθηκε στις φλόγες το Σάββατο 3 Αυγούστου, όταν ακροδεξιοί μπήκαν στο κτίριο και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ακόμα και όταν ένας εκ των ταραχοποιών επιτέθηκε στο πυροσβεστικό. 



Οι φωτογραφίες που δείχνουν το καμένο εσωτερικό της βιβλιοθήκης, με τα ράφια των βιβλίων πεταμένα στο πάτωμα και το γυαλί να περιβάλλει τους υπολογιστές έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου. 

Ωστόσο, ένας διαδικτυακός έρανος δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και απέφερε πολύ θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, στη διαδικτυακή σελίδα που στήθηκε για οικονομική στήριξη στη βιβλιθοθήκη συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 50.000 λίρες (πάνω από 58.000 ευρώ) για νέα βιβλία. 



Ο Alex McCormick, ο οποίος δημιούργησε τον διαδικτυακό έρανο, έγραψε: «Μου ραγίζει η καρδιά όταν σκέφτομαι ότι τα παιδιά θα χάσουν την ευκαιρία να διαβάσουν και να εξερευνήσουν νέα βιβλία και ιστορίες σε έναν κοινοτικό χώρο, ο οποίος προορίζεται να είναι ασφαλής για τα ίδια και τις οικογένειές τους, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Θα ήθελα να κάνω έρανο για τη βιβλιοθήκη Spellow, για να ελπίζω ότι θα αναπληρώσω μερικά από τα βιβλία που καταστράφηκαν στις χθεσινοβραδινές άσκοπες ταραχές και να επισκευάσω τον χώρο για όσους τον χρειάζονται και τον χρησιμοποιούν περισσότερο».

Η βιβλιοθήκη Spellow Lane άνοιξε για δεύτερη φορά πέρσι στο Λίβερπουλ, μετά από μια ανακαίνιση. Λέγεται πως πολλοί ντόπιοι αναφέρονται σε αυτήν ως τη «βιβλιοθήκη του μέλλοντος».

Οι διαδηλώσεις στον απόηχο των επιθέσεων με μαχαίρι στο Σάουθπορτ

Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα βία και αναταραχές ξέσπασαν σε πολλές βρετανικές πόλεις, αφότου οι ακροδεξιοί στόχευσαν αρχικά το Σάουθπορτ, όπου τρία παιδιά σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε επίθεση με μαχαίρι.

Τα έντονα επεισόδια σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την παραπληροφόρηση υποκινούμενη από ακροδεξιές και αντιμεταναστευτικές ομάδες, αναφέρουν βρετανικά μέσα. 

Η αστυνομία του Merseyside δήλωσε ότι περισσότερα από 300 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ταραχών μετά την εφαρμογή της διαταγής Section 60 σε όλο το Λίβερπουλ, η οποία επέτρεπε στους αστυνομικούς να σταματούν και να ερευνούν άτομα που ήταν ύποπτα για οπλοφορία ή σχεδιασμό εγκληματικών ενεργειών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμαλιάδα: «Γιατί έφυγες Άγγελέ μου;» - Η σπαρακτική ανάρτηση γιατρού για το 15 μηνών βρέφος

Κρήτη: Οδηγός λεωφορείου καθαρίζει τους τουρίστες από την άμμο πριν μπουν στο όχημα - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραγουανή κολυμβήτρια απομακρύνθηκε αιφνιδίως από το Ολυμπιακό Χωριό, την κατηγορούν για ανάρμοστη συμπεριφορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr