Βρετανία: Ο εμφύλιος είναι αναπόφευκτος, δηλώνει ο Μασκ - Οργή στο Λονδίνο

Βρετανία: Ο εμφύλιος είναι αναπόφευκτος, δηλώνει ο Μασκ - Οργή στο Λονδίνο

Ο δισεκατομμυριούχος σχολίασε ανάρτηση στα social σχετική με τα επεισόδια στη χώρα μετά τις δολοφονίες των τριών μικρών κοριτσιών - Η Ντάουνινγκ Στριτ επέκρινε τη δήλωσή του - «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία»

mask
«Ο εμφύλιος πόλεμος στη Βρετανία είναι αναπόφευκτος» σχολίασε ο ιδιοκτήτης του X, Έλον Μασκ, απαντώντας σε ανάρτηση στα social, που κατηγορούσε τη μαζική μετανάστευση και τα ανοικτά σύνορα για τις ταραχές στη χώρα.

Μετά από αυτό το σχόλιο, η Ντάουνινγκ Στριτ επέκρινε τα σχόλια του Έλον Μασκ. Ο εκπρόσωπος του Κιρ Στάρμερ είπε ότι η βία προήλθε από μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που «δεν εκπροσωπούν τη χώρα», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται τα αισθήματα του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος δέχθηκε κριτική ότι επέτρεψε σε ακροδεξιούς να κάνουν σχόλια και να διαδόσουν fake news.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια σχόλια», απάντησε ο εκπρόσωπος του Στάρμερ τη Δευτέρα όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα σχόλια. «Αυτό που έχουμε δει σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένος τραμπουκισμός που δεν έχει θέση στους δρόμους μας ή στο διαδίκτυο».

UK protests: Violence breaks out in Bristol and Hull
Κλείσιμο


«Μιλάμε για μια μειοψηφία τραμπούκων που δεν εκπροσωπούν τη Βρετανία… Ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται αυτά τα συναισθήματα [του Μασκ]», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τα σχόλια του Μασκ, που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο στην πλατφόρμα X.

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία έχει κατακλυστεί από βίαιες αναταραχές σε πολλές πόλεις τις τελευταίες ημέρες, με τζαμιά και ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο μεταξύ των στόχων των ακροδεξιών διαδηλώσεων. Οι αναταραχές ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών σε επίθεση με μαχαίρι σε μάθημα χορού στο Σάουθπορτ την περασμένη Δευτέρα.

Rioters ‘will pay the price’ after violent anti-immigration protests across UK


«Η κυβέρνηση συνεργάζεται με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να διασφαλίσει ότι καταργούν το περιεχόμενο γρήγορα αλλά υπάρχουν περισσότερα που μπορούν και πρέπει να κάνουν», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας πως «έχουν ευθύνη να διασφαλίζουν την ασφάλεια των χρηστών και το γεγονός ότι η εγκληματική δραστηριότητα δεν προωθείται στις πλατφόρμες τους. Έχουν ευθύνες για τις οποίες θα τους κάνουμε να λογοδοτήσουν».

Σημειώνεται πως ο Έλον Μασκ απάντησε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο X από τον λογαριασμό Libs of TikTok, που είχε αρχικά αναρτηθεί από τον ακροδεξιό ακτιβιστή Tόμι Ρόμπινσον, ο οποίος διαδίδει βίντεο με ταραχές που στόχευαν τζαμιά και ξενοδοχεία με αιτούντες άσυλο.

UK riots: Aftermath of violence in Rotherham


Ο ιδιοκτήτης του X επέκρινε ξανά τον Στάρμερ το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας στη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού για την προστασία των μουσουλμανικών κοινοτήτων και των τζαμιών. Ο Μασκ αναρωτήθηκε: «Δεν πρέπει να ανησυχείτε για επιθέσεις σε *όλες* τις κοινότητες;».

UK Riots LIVE: Anti-Migrant Protests Rock Cities Across UK, Starmer Announces 'Standing Army'


Ο Ρόμπινσον, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Stephen Yaxley-Lennon, αποκλείστηκε από το X το 2018, όταν ήταν γνωστό ακόμη ως Twitter, αλλά ο λογαριασμός του αποκαταστάθηκε από τον Μασκ πέρυσι όταν ανέλαβε την ιδιοκτησία. Ο Μασκ έκτοτε αλληλεπιδρά με τον Ρόμπινσον στην πλατφόρμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Ψυχικό: Η στιγμή της δολοφονίας του τοπογράφου - Δείτε βίντεο, σκληρές εικόνες

Παγκόσμιο «χάος» στα χρηματιστήρια - Ελεύθερη πτώση σε Wall Street και Ευρώπη, έχασε 6,27% η Αθήνα, βυθίστηκε και το bitcoin

Ασπρόπυργος: 10χρονη κατήγγειλε ότι οι γονείς της την χτυπούσαν και την έβαζαν να ζητιανεύει - «Δεν αντέχω άλλο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία

Δείτε Επίσης