Κάμαλα Χάρις: Αναμένεται ότι θα ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο εντός των επόμενων ωρών

Έντονες οι πιέσεις των Δημοκρατικών για την αποκάλυψη του ονόματος – Μεγάλο το παρασκήνιο με επίδοξους υποψηφίους να τηλεφωνούν για να ζητήσουν στήριξη

ήμερα αναμένεται ότι θα ανακοινώσει η Κάμαλα Χάρις τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών, βάζοντας τέρμα σε μια σειρά από σενάρια για την επιλογή του προσώπου, που δεν αποκλείεται να γίνει ο μελλοντικός ηγέτης του κόμματος.

Μετά την ανακοίνωση, η Κάμαλα Χάρις και το πρόσωπο που θα επιλέξει αναμένεται ότι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια. Στόχος της καμπάνιας είναι να βάλει τέλος και στις εσωτερικές ρωγμές που εμφανίστηκαν στο κόμμα στον δρόμο για τις προεδρικές εκλογές. 

Η Κάμαλα Χάρις και η ομάδα της είχαν λίγες ημέρες για να εξετάσουν μια σειρά από υποψηφίους, ενώ αρκετοί συνάδελφοί της Δημοκρατικοί, ακτιβιστές και επίδοξοι υποψήφιοι προσπάθησαν να επηρεάσουν την απόφασή της.

Ποιοι συμβουλεύουν την Κάμαλα Χάρις

Η υποψήφια των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τους New York Times, έχει λάβει πληροφορίες από μία μικρή ομάδα επίσημων και ανεπίσημων συμβούλων, μεταξύ των οποίων και ο Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο έχει προστρέξει για μια σειρά από θέματα.

Ορισμένοι υποψήφιοι έχουν προσπαθήσει να καλοπιάσουν φίλους της Κάμαλα Χάρις, επιδιώκοντας να φτάσουν στην ίδια ή σε πρόσωπα που είναι έμπιστοι σύμβουλοί της.

Δύο υποτιθέμενα φαβορί, ο κυβερνήτης Τζος Σαπίρο της Πενσιλβάνια και ο κυβερνήτης Τιμ Γουόλτς της Μινεσότα, συνομίλησαν με Δημοκρατικούς βουλευτές τις τελευταίες ημέρες. Πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών αποφάσισε ότι δέχθηκε τηλέφωνα από πιθανο υποψήφιο αντιπρόεδρο, που ζητούσε καλές κουβέντες.

Αν και η επιλογή του αντιπροέδρου είναι πάντα μια χαοτική διαδικασία, ο λίγος χρόνος που είχε στη διάθεσή της η Κάμαλα Χάρις ήταν πολύ πιο πιεστικός.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr