Ισραήλ: Δεκάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι κατά της στράτευσης εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση, δείτε βίντεο

Ισραήλ: Δεκάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι κατά της στράτευσης εισέβαλαν σε στρατιωτική βάση, δείτε βίντεο

Για δεύτερη ημέρα υπερορθόδοξοι Εβραίοι διαδήλωσαν κατά της στρατολόγησης – Δεκάδες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στους φράκτες – Τους απώθησε το ιππικό

israel_harendi
Εικόνες χάους προκάλεσαν για δεύτερη συνεχή ημέρα δεκάδες μέλη των υπερορθόδοξων Εβραίων, που εισέβαλαν στο στρατολογικό γραφείο που βρίσκεται στη στρατιωτική βάση Τελ Χασομέρ, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Οι Χαρεντί διαμαρτύρονται για την επιστράτευση σπουδαστών των Γεσίβα, κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής της υποχρεωτικής στράτευσης υπερσυντηρητικών Εβραίων σπουδαστών ταλμουδικών σχολών.

Israel: Ultra-orthodox Jews protest compulsory army enlistment | World News | WION


Κλείσιμο
Εκατοντάδες υπερορθόδοξοι διαδήλωναν από το πρωί μπροστά από τη βάση. Τις πρώτες πρωινές ώρες, δεκάδες εξ αυτών κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στους φράχτες και μπήκαν σε περιφραγμένη περιοχή που βρίσκεται μνημείο μαρτύρων. Η αστυνομία, μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να τους εμποδίσει να εισέλθουν στη βάση. «Για εμάς ο στρατός είναι χειρότερος από τον θάνατο», είπε ένας εκ των διαδηλωτών, ενώ ανάμεσα στα συνθήματα φώναζαν: «Θα συνεχίσουμε να σπουδάζουμε μέχρι θανάτου».

Η πρώτη ημέρα στρατολόγησης έληξε άκαρπη, καθώς εμφανίστηκαν μόλις 30 από τους 500 υπερορθόδοξους που έλαβαν κλήση να παρουσιαστούν.

Χθες, και πάλι εκατοντάδες υπερορθόδοξοι άνδρες συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία στο Τελ Χασομέρ διαδηλώντας για τους ίδιους λόγους.

Στα τέλη Ιουνίου ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η διαδικασία στράτευσης των 3.000 υπερσυντηρητικών εβραίων σπουδαστών ταλμουδικών σχολών πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ με την οποία αίρεται η εξαίρεση των μελών της υπερορθόδοξης κοινότητας του Ισραήλ από την υποχρεωτική στράτευση που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης