Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο

Ο Τιμ Γουόλς είναι ο κυβερνήτης της Μινεσότα - Πώς κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να μπει στην κορυφή της λίστας των Δημοκρατικών

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, μετά την επιλογή του από την Κάμαλα Χάρις. 

Πρώην εκπαιδευτικός, ο Γουόλς διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών. Προηγουμένως υπηρέτησε 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια αγροτική περιφέρεια με συντηρητικές τάσεις, στην οποία, τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του, κυριαρχούσαν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι.

Η επίσημη παρουσίαση του υποψήφιου αντιπροέδρου θα γίνει από την Κάμαλα Χάρις σε μεγάλη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει για σήμερα στη Φιλαδέλφια. 

Στη συνέχεια, η Χάρις και ο Γουόλς θα πραγματοποιήσουν περιοδεία σε πολιτείες-κλειδιά τις επόμενες ημέρες, με προγραμματισμένες στάσεις στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Τζόρτζια, την Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Την υποψηφιότητα του Τιμ Γουόλς ανακοίνωσε και με ανάρτηση στο Χ η Κάμαλα Χάρις. «Με υπερηφάνεια ανακοινώνω ότι ζήτησα από τον Τιμ Γουόλς να είναι υποψήφιος μαζί μου. Ως κυβερνήτης, προπονητής, δάσκαλος και βετεράνος, έχει προσφέρει σε εργαζόμενες οικογένειες, όπως η δική του. Είναι υπέροχο να τον έχουμε στην ομάδα», έγραψε. 



Γιατί η Χάρις επέλεξε τον Γουόλς

Το όνομα του Τιμ Γουόλς δεν φαίνεται να βρισκόταν ψηλά στις αρχικές λίστες της Κάμαλα Χάρις. Πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου, κέρδισε την προσοχή των δημοκρατικών για το φιλικό του στυλ και την ικανότητά του να πλήττει ρητορικά τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να δείχνει πολύ επιθετικός.

Πριν λίγες ημέρες, χαρακτήρισε «περίεργο» τον Ντόναλντ Τραμπ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, ένα επίθετο που έκαναν σημαία οι Δημοκρατικοί και έχει εντάξει η Κάμαλα Χάρις στην εκστρατεία της.

Η Μινεσότα δεν θεωρείται κρίσιμη πολιτεία. Ωστόσο, η Κάμαλα Χάρις ελπίζει ότι ο Γουόλς θα έχει απήχηση σε μέρη όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, που θεωρούνται ότι θα παίξουν ρόλο κλειδί στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, αναλυτές αμερικανικών δικτύων σημειώνουν ότι ο κυβερνήτης της Μινεσότα έχει άνεση και η Κάμαλα Χάρις θεωρεί ότι θα είναι καλός κυβερνητικός εταίρος. Τις τελευταίες ημέρες έδειξε να αισθάνεται άνετα μαζί του, με αποτέλεσμα να τον ξεχωρίσει για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου.



Ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών

Ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου, ηλικίας 60 ετών έχει αγροτικές ρίζες, φιλελεύθερες θέσεις και κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της λίστας μέσα σε λίγες ημέρες.

Διανύοντας τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης, είχε περάσει 12 χρονια στο Κογκρέσο, όπου ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις μεσοδυτικών Δημοκρατικών που εκπροσωπούν μια κυρίως αγροτική περιφέρεια. Έχει υπηρετήσει για 24 χρόνια στην Εθνική Φρουρά στον στρατό και δίδαξε ως καθηγητής γυμνασίου πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

Ως κυβερνήτης, ήταν σταθερά φιλελεύθερος και υπέγραψε για μια σειρά νομοσχεδίων για τη μαριχουάνα, τα δικαιώματα στις αμβλώσεις και τον έλεγχο της οπλοκατοχής. Οι Ρεπουμπλικανοί τον κατηγορούν ότι είναι αριστερός.

Στο Κογκρέσο, ο Γουόλς θεωρούνταν μετριοπαθής Δημοκρατικός και είχε υπηρετήσει στις επιτροπές γεωργίας, βετεράνων και ενόπλων υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.




Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι αυτή η Βρετανία ή η Σοβιετική Ένωση;» - Ο Μασκ κριτικάρει τη σύλληψη ενός άνδρα για σχόλια στο Facebook

Καμπανάκι ΠΟΥ για Covid-19: Ο ιός αλλάζει συνεχώς, κάτι που μας εκθέτει όλους σε κίνδυνο

Το εισιτήριό τους μέσω Gov.gr Wallet μπορούν να ταυτοποιούν πλέον και οι φίλαθλοι που ζουν στο εξωτερικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr