Ινδία: Λύθηκε το μυστήριο με τη γυναίκα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δάσος - Το έκανε μόνη της, λέει η αστυνομία

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε στεναχωρηθεί επειδή η βίζα της είχε λήξει και της είχαν τελειώσει τα χρήματα κι έτσι αγόρασε κλειδαριές και αλυσίδες και δέθηκε στο δέντρο

Μόνη της το έκανε, δήλωσαν στο BBC η αστυνομία και ο γιατρός της Αμερικανίδας η οποία βρέθηκε αποστεωμένη και δεμένη σε δέντρο σε δάσος στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας.

Η Lalita Kayi, 50 ετών, διασώθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες από τα πυκνά δάση της περιφέρειας Sindhudurg, αφού βοσκός άκουσε τις κραυγές της για βοήθεια. Μάλιστα, σε γραπτή δήλωσή της στην αστυνομία, είχε ισχυριστεί αρχικά ότι ο σύζυγός της «την αλυσόδεσε και την άφησε στο δάσος να πεθάνει χωρίς φαγητό ή νερό». Ωστόσο, από την αρχή η αστυνομία είχε αμφισβητήσει τον ισχυρισμό της.

Επιθεωρητής της αστυνομίας, δήλωσε στο BBC ότι η 50χρονη ισχυρίζεται τώρα ότι δεν είναι παντρεμένη και ότι πιθανώς υπέφερε από παραισθήσεις όταν έδωσε την πρώτη της κατάθεση. Παράλληλα, η ίδια είπε ότι είχε στεναχωρηθεί «επειδή η βίζα της είχε λήξει και της είχαν τελειώσει τα χρήματα κι έτσι αγόρασε κλειδαριές και αλυσίδες και δέθηκε στο δέντρο».

Η προϊσταμένη του ψυχιατρικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η Kayi, δήλωσε στο BBC ότι «η κατάστασή της βελτιώνεται. Τρώει, περπατάει και επίσης ασκείται. Βρίσκεται υπό θεραπεία και της δίνουμε επίσης κάποια θρεπτικά συστατικά που έλειπαν από τον οργανισμό της». Η γιατρός υπογράμμισε ότι η οικογένειά της έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ και ότι η επικοινωνεί μαζί τους στο τηλέφωνο.



Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα βρέθηκε στις 27 Ιουλίου από έναν βοσκό στο δάσος ο οποίος την άκουσε να ουρλιάζει: «Ο ήχος προερχόταν από το δάσος στην πλευρά του βουνού. Όταν πήγα εκεί, είδα ότι το ένα της πόδι ήταν δεμένο σε ένα δέντρο. Ούρλιαζε. Κάλεσα άλλους χωρικούς και την τοπική αστυνομία» τόνισε χαρακτηριστικά ο βοσκός.

Οι αστυνομικοί έκοψαν την αλυσίδα και τη διέσωσαν. Η Kayi, η οποία φαινόταν αποστεωμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφού βελτιώθηκε η σωματική της υγεία, μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική μονάδα για περαιτέρω θεραπεία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι πάνω της βρέθηκε αντίγραφο του διαβατηρίου της - το οποίο ανέφερε ότι ήταν πολίτης των ΗΠΑ από τη Μασαχουσέτη - και κάποια άλλα έγγραφα με τη διεύθυνση κατοικίας της στο Ταμίλ Ναντού. Είχε επίσης στην κατοχή της ένα κινητό τηλέφωνο, ένα tablet και 31.000 ρουπίες (370 δολάρια).

Η Kayi, η οποία αρχικά δεν μπορούσε να μιλήσει, επικοινωνούσε με την αστυνομία και τους γιατρούς γράφοντας σημειώσεις. Είπε ότι ήταν παντρεμένη με έναν άνδρα στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού και τον κατηγόρησε ότι την έδεσε στο δέντρο. Ισχυρίστηκε ότι είχε μείνει χωρίς φαγητό και νερό για 40 ημέρες. Η αστυνομία είχε αμφισβητήσει τον ισχυρισμό της, λέγοντας ότι ήταν απίθανο κάποιος να επιβιώσει χωρίς φαγητό και νερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πόλεμος» στο Twitter - Δικτάτορας ο Ερντογάν, λέει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ και η Άγκυρα απαντά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φάλαινα έκανε «photobombing» στις σέρφερ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολυμπιακοί Αγώνες - Snoop Dogg: Φήμες ότι παίρνει 500.000 δολάρια τη μέρα για να προωθεί τη διοργάνωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr