Γερμανία: Ένας νεκρός και 8 εγκλωβισμένοι μετά την κατάρρευση ξενοδοχείου στον ποταμό Μοζέλα

Γερμανία: Ένας νεκρός και 8 εγκλωβισμένοι μετά την κατάρρευση ξενοδοχείου στον ποταμό Μοζέλα

Μερικά από τα άτομα που παραμένουν παγιδευμένα στο κτίριο έχουν τραυματιστεί σοβαρά - Ο νεκρός έχει εντοπισθεί, όμως δεν μπορεί ακόμα να περισυλλεγεί αφού υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω κατάρρευσης

krov_hotel_xr
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και οκτώ έχουν παγιδευθεί, μερικοί από τους οποίους σοβαρά τραυματισμένοι, μετά τη μερική κατάρρευση ξενοδοχείου στη διάρκεια της νύχτας κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Ο νεκρός έχει εντοπισθεί, όμως δεν μπορεί ακόμα να περισυλλεγεί, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί έχουν μπορέσει να αποκαταστήσουν επαφή με μερικούς απ' αυτούς που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι. «Λόγω της φύσης της ζημιάς, είναι μια εξαιρετικά απαιτητική επιχείρηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι στο κτίριο στην πόλη Κρεφ μπορούν να εισέλθουν οι διασώστες με πολύ μεγάλη προσοχή. 

Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας (THW), στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 250 άτομα, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.





Κλείσιμο
Ερευνητές πιστεύουν ότι 14 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν ο επάνω όροφος υποχώρησε γύρω στις 11 μ.μ. χθες, Τρίτη (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Οι πέντε μπόρεσαν να βγουν χωρίς να τραυματισθούν.

«Υπάρχει ένα μικρό παιδί ανάμεσα στους εγκλωβισμένους. Αυτή τη στιγμή κοιμάται ήσυχα και είμαστε σε επαφή με τους γονείς. Έχουμε επικοινωνία και με όλους τους υπόλοιπους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην BILD.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως 31 γείτονες έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στέγη του διώροφου εν μέρει ξύλινης κατασκευής κτιρίου, η οποία κρέμεται λοξά σε τμήμα του κτιρίου συμπιέζοντας τους δύο ορόφους από την μία πλευρά της κατασκευής. Όπως μετέδωσε η Ραδιοτηλεόραση Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι χθες τη νύχτα λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και σηκώθηκε μεγάλο σύννεφο σκόνης. Η αστυνομία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 10:00 (τοπική ώρα) προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο 14 δωματίων ξενώνας «Reichschenke zum Ritter Gotz» (από το ομώνυμο έργο του Γκαίτε) βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή Κρεβ του ποταμού Μοζέλα στην Ρηνανία - Παλατινάτο, κοντά στο Τρίερ, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Κάστρο Γκρέβενμπουργκ.




Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός βρέθηκε ο 32χρονος που είχε χαθεί στο φαράγγι του Κουρταλιώτη

Στη μάχη για το μετάλλιο και η Στεφανίδη - Οι ελληνικές συμμετοχές της 12ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων

«Σαν αρχαία ελληνική κόρη» γράφουν στη Μαρία Ναυπλιώτου για τις φωτογραφίες της από την παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης