Εκλογές στις ΗΠΑ: Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση έκαναν Χάρις και Γουόλς στη Φιλαδέλφεια - Βίντεο

Εκλογές στις ΗΠΑ: Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση έκαναν Χάρις και Γουόλς στη Φιλαδέλφεια - Βίντεο

«Είναι ο αντιπρόεδρος που μας αξίζει» η Κάμαλα Χάρις για τον ΤΙμ Γουόλς, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

harris_walz
Την πρώτη τους κοινή εμφάνιση έκαναν το βράδυ της Τρίτης η Κάμαλα Χάρις και ο Τιμ Γουόλς, μετά την επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του δεύτερου για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το δίδυμο των Δημοκρατικών εμφανίστηκε υπό τους ήχους του «Freedom» της Beyoncé σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια, με την Χάρις να παρουσιάζει, μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων, τον Γουόλς σαν «το είδος του αντιπροέδρου που αξίζει στην Αμερική».



«Σας ευχαριστώ που επαναφέρατε τη χαρά», είπε από την πλευρά του ο Γουόλς στη Χάρις, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «εχουμε 91 ημέρες (ως τις εκλογές), Θεέ μου, αυτό είναι εύκολο. Θα κοιμηθούμε όταν πεθάνουμε».

Η Χάρις, η οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν επί 3,5 χρόνια, δήλωσε ότι ο Γουόλς θα είναι «έτοιμος από την πρώτη ημέρα» να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και χαρακτήρισε την κούρσα μεταξύ αυτών και του προεδρικού ψηφοδελτίου των Ρεπουμπλικάνων (Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς) ως «αναμέτρηση μεταξύ μιας πανεπιστημιακής ομάδας και μιας ομάδας αρχαρίων».

Κλείσιμο


Η Χάρις ανακοίνωσε τον 60χρονο κυβερνήτη της Μινεσότα ως υποψήφιο σύντροφό της το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες αφότου εξασφάλισε επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών, και έγινε η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που ηγείται ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος. Με την επιλογή της Χάρις, οι Δημοκρατικοί έκλεισαν μια από τις πιο «άγριες» περιόδους τους στην αμερικανική πολιτική ζωή, η οποία οδήγησε τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή και να υποστηρίξει την αντιπρόεδρό του.



«Είναι το είδος του ανθρώπου που εμπνέει τους ανθρώπους να κάνουν μεγάλα όνειρα» είπε ακόμα η Κάμαλα για τον Γουόλς, ενώ κατά τις δηλώσεις του, ο κυβερνήτης της Μινεσότα δεν παρέλειψε να πετάξει «καρφιά» στους αντίπαλους του των Ρεμπουμπλικανών (Τραμπ - Βανς) χαρακτηρίζοντάς τους «περίεργους». «Αυτοί οι τύποι είναι ανατριχιαστικοί και, ναι, απλά πολύ παράξενοι», είπε, προκαλώντας νέο γύρο χειροκροτημάτων και επευφημιών.

«Πρέπει να σας πω ότι ανυπομονώ να συζητήσω με τον τύπο... αν δηλαδή είναι πρόθυμος να σηκωθεί από τον καναπέ και να εμφανιστεί», είπε για τον Βανς.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του διδύμου των Δημοκρατικών την Τρίτη, η εκστρατεία τους ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές βάσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην κόψη του ξυραφιού η Βρετανία: Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για πάνω από 35 αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις σήμερα

Ποια είναι η 17χρονη Κινέζα που πήρε μόνο 10αρια στις καταδύσεις στο Παρίσι - Έφτιαξαν ειδική φράση για χάρη της


Η τρανς κόρη του Μασκ τον αποδομεί στα social media - Δεν είσαι χριστιανός οικογενειάρχης, είσαι μοιχός κατά συρροή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης