Βατικανό: Διαμαρτυρία κατά των ταυρομαχιών κατά την γενική ακρόαση του πάπα Φραγκίσκου

Ακτιβιστές από τον οργανισμό για τα δικαιώματα των ζώων PETA απαίτησαν ο Πάπας να καταδικάσει το γεγονός

Μικρής έκτασης και διάρκειας διαμαρτυρία έλαβε χώρα σήμερα στο Βατικανό, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης γενικής ακρόασης των πιστών.

Ενώ ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετούσε τους προσκυνητές από διάφορες χώρες του κόσμου, δυο ακτιβίστριες της οργάνωσης Peta σήκωσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «η ταυρομαχία είναι αμαρτία» και φώναξαν το συγκεκριμένο σύνθημα. Φορούσαν μπλουζάκια στα οποία ήταν γραμμένη η φράση «σταματήστε να ευλογείτε τις ταυρομαχίες».

Ο ιερέας που διάβαζε αποσπάσματα του Ευαγγελίου συνέχισε κανονικά την ανάγνωση και έπειτα από λίγο οι δυο ακτιβίστριες απομακρύνθηκαν από την αίθουσα «Παύλος ο Έκτος» της Αγίας Έδρας.

Η σύνδεση των ταυρομαχιών με την Καθολική Εκκλησία

Σύμφωνα με την PETA, κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ταύροι θανατώνονται σε φεστιβάλ ταυρομαχιών παγκοσμίως, πολλά από τα οποία είναι αφιερωμένα σε καθολικούς αγίους.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις, οι έφιπποι επιτιθέμενοι σπρώχνουν λόγχες και banderillas στον ταύρο, προκαλώντας οξύ πόνο και περιορίζοντας την κίνησή του.

«Καθώς πολλές χώρες απαγορεύουν σοφά αυτή την αρρωστημένη μορφή "ψυχαγωγίας", ο Πάπας Φραγκίσκος πρέπει να καταδικάσει αμέσως αυτό το αιματηρό άθλημα και να κόψει τους επαίσχυντους δεσμούς της Καθολικής Εκκλησίας με τις ταυρομαχίες», ανέφερε η PETA σε πρόσφατη δήλωσή της στην ιστοσελίδα της.


Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Φορτηγό ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε σπίτι - Δείτε φωτογραφίες


Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό του ακοντισμού η Τζένγκο - Δείτε βίντεο

Νικόλ Σέρζινγκερ: Χορεύει με τους φίλους της σε πολυτελές σκάφος - Το βίντεο από τις διακοπές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr