Al Arabiya: Η απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή, δηλώνουν αξιωματούχοι

Al Arabiya: Η απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή, δηλώνουν αξιωματούχοι

Η αναμονή για τα αντίποινα της Τεχεράνης στη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια ενδεχομένως κρατά περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες – Εκτιμούν ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει τεράστιο οπλοστάσιο 

military_drone
Αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή ενδέχεται να εκδηλωθεί η ρωσική απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, σύμφωνα με πληροφορίες του σαουδαραβικού κρατικού δικτύου Al Arabiya.

Η περίοδος αναμονής για τα αντίποινα διαρκεί περισσότερο απ’ ότι αρχικά περίμεναν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, όπως και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, προειδοποιούσαν την Κυριακή και τη Δευτέρα ότι το χτύπημα θα γινόταν εντός 24 ωρών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ούτε από το Ιράν, ούτε από τη Χεζμπολάχ.

Μέχρι στιγμής, η ακριβής φύση των αντιποίνων είναι ασαφής. Όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είναι βέβαιοι ότι επίκεινται.

Στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας το ζήτημα

Το Ιράν εκτιμάται ότι περιμένει να ολοκληρωθεί η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα συζητήσει την αναμενόμενη ιρανική απάντηση.

Κλείσιμο
Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να προσδιορίσουν τη μορφή της απάντησης του Ιράν και να διαπιστώσουν αν θα υπάρξει συντονισμένη δράση με τη Χεζμπολάχ ή άλλες πολιτοφυλακές του Ιράκ ή της Υεμένης. Ο Χασάν Νασράλα έχει ήδη δηλώσει ότι τόσο το Ιράν όσο και η Χεζμπολάχ θα απαντήσουν. Όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συντονισμένης επίθεσης μεγάλης κλίμακας σε πολλαπλά μέτωπα.

Ανησυχία για το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ εκτιμάται ότι διαθέτει ένα τεράστιο οπλοστάσιο κατευθυνόμενων πυραύλων και πυραύλων ακριβείας, το οποίο δεν έχει δημοσιοποιήσει από τον Οκτώβριο, μαζί με πυραύλους εδάφους-αέρος και άλλους τύπους πυραύλων και drone.

Tο μέγεθος του οπλοστασίου λέγεται ότι ανησυχεί τους Αμερικανούς περισσότερο και από τους διάφορους τύπους όπλων που έχει στην κατοχή της η τρομοκρατική οργάνωση.

Το Al Arabiya αναφέρει επίσης ότι οι εν λόγω αμερικανικές πηγές πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν το Ισραήλ να αντιμετωπίσει τις περισσότερες εκτοξεύσεις από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του, αν και μια παρατεταμένη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ θα αποτελούσε πρόκληση.




Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Φορτηγό ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε σπίτι - Δείτε φωτογραφίες


Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό του ακοντισμού η Τζένγκο - Δείτε βίντεο

Νικόλ Σέρζινγκερ: Χορεύει με τους φίλους της σε πολυτελές σκάφος - Το βίντεο από τις διακοπές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης