Ρωσία: Ρώσο-αμερικανίδα κατηγορούμενη για προδοσία «παραδέχθηκε την ενοχή της»

Ρωσία: Ρώσο-αμερικανίδα κατηγορούμενη για προδοσία «παραδέχθηκε την ενοχή της»

Η Ξένια Καρελίνα είχε προχωρήσει σε δωρεά ποσού 50 ευρώ σε οργάνωση που στηρίζει τους Ουκρανούς γιατρούς της πρώτη γραμμής

ksenia_karelina
Η Ρωσο-αμερικανίδα Ξένια Καρελίνα παραδέχθηκε την ενοχή της σε ρωσικό δικαστήριο για προδοσία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δήλωση του δικηγόρου της Μιχαήλ Μουσάιλοφ.

Η Καρελίνα, η οποία δεν είχε συμπεριληφθεί στην μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης την περασμένη εβδομάδα, δικάζεται στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ για μια δωρεά που έκανε το 2022 σε φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την Ουκρανία.

Η ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/8) είναι η πρώτη στην περίπτωση της από την ανταλλαγή 24 κρατουμένων που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου οι οποίοι ήταν κρατούμενοι σε επτά χώρες, μεταξύ των οποίων τρεις Αμερικανοί που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ρωσικές φυλακές.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι η καταδικαστική απόφαση και η υπεράσπιση θα συνοψίσουν τα επιχειρήματα τους στην υπόθεση της Καρελίνα αύριο Πέμπτη και η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί την ίδια μέρα.

Κλείσιμο
Συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) αφότου έφθασε στην Ρωσία για να επισκεφθεί την οικογένεια της στο Γιεκατερίνεμπουργκ στις αρχές του έτους.

Οι ανακριτές απήγγειλαν την κατηγορία της προδοσίας αφού εντόπισαν στο κινητό της τηλέφωνο ότι είχε δωρίσει 51,80 δολάρια (περίπου 47 ευρώ) στο Razom, μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, όταν η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονα χώρα τον Φεβρουάριο του 2022. Η FSB ισχυρίστηκε ότι ο τελικός δικαιούχος ήταν ο ουκρανικός στρατός.

Η Razom δήλωσε τη στιγμή της σύλληψής της ότι ήταν «συγκλονισμένη». Ο ιστότοπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης αναφέρει ότι υποστηρίζει μια σειρά από ανθρωπιστικά έργα, μεταξύ άλλων να προμηθεύει κιτ πρώτων βοηθειών, ξυλόσομπες, γεννήτριες, ραδιόφωνα και οχήματα στους Ουκρανούς γιατρούς πρώτης γραμμής.

Βοηθάει επίσης παιδιά στην Ουκρανία και ευάλωτες κοινότητες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, μεταξύ άλλων παρέχοντας τρόφιμα, στέγη, ψυχολογική υποστήριξη και καθαρό νερό.

Στο δικαστήριο ως ακροατής προσήλθε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ Στιούαρτ Ουίλσον, αλλά επειδή η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, παρέμεινε μαζί με τους δημοσιογράφους πολύ μακριά από την αίθουσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Φορτηγό ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε σπίτι - Δείτε φωτογραφίες


Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό του ακοντισμού η Τζένγκο - Δείτε βίντεο

Νικόλ Σέρζινγκερ: Χορεύει με τους φίλους της σε πολυτελές σκάφος - Το βίντεο από τις διακοπές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης