Ντόναλντ Τράμπ: «Η Χάρις και ο Γουόλς μπορούν να κάνουν την Αμερική κομμουνιστική»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει «σοκαρισμένος» από την επιλογή της Χάρις

Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι ο Τιμ Γουόλς - κυβερνήτης της Μινεσότα - είναι ο εκλεκτός της Κάμαλα Χάρις για την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να εξαπολύσει τα δικά του «πυρά». 

Σε συνέντευξή του στο Fox and Friends την Τετάρτη, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Τιμ Γουόλς «κομμουνιστή», δηλώνοντας, επίσης, ότι δεν «ακολουθεί την πορεία της χώρας σε τίποτα». 

«Ξέρετε, κανείς δεν ήξερε πόσο ριζοσπαστικά αριστερή ήταν (η Καμάλα Χάρις). Αλλά, είναι μια πιο έξυπνη επιλογή της (ο Τιμ Γουόλς), αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια. Είναι πιθανώς περίπου το ίδιο με τον Μπέρνι Σάντερς. Είναι μάλλον περισσότερο από τον Μπέρνι Σάντερς, αυτή είναι περισσότερο από τον Μπέρνι Σάντερς...», είπε ο Τραμπ. 

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο. Αυτό είναι ένα ψηφοδέλτιο που χρειάζεται αυτή η χώρα για να γίνει κομμουνιστική αμέσως τώρα, αν όχι νωρίτερα. Δεν θέλουμε καμία ασφάλεια. Δεν θέλουμε τίποτα. Είναι πολύ υπέρ των τρανσέξουαλ. Οτιδήποτε τρανσέξουαλ το βρίσκει υπέροχο. Και δεν είναι εκεί που βρίσκεται η χώρα σε τίποτα. Αυτή είναι μια σοκαριστική, επιτρέψτε μου να σας πω, αυτή είναι μια σοκαριστική επιλογή. Νομίζω ότι είναι πολύ προσβλητική για τους Εβραίους και νομίζω ότι είναι πολύ προσβλητική για τους ανθρώπους που θέλουν ασφάλεια. Νομίζω ότι είναι πολύ προσβλητική για οτιδήποτε έχει να κάνει με το να ξαναγίνει την Αμερική "μεγάλη"».

Η εμφάνιση Χάρις και Γουόλς στη Φιλαδέλφεια

Χθες, 6 Αυγούστου 2024, η Χάρις και ο Γουόλς ανέβηκαν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή στη Φιλαδέλφεια.

Στη σκηνή, η Χάρις εξήρε τις μεσοδυτικές ρίζες του Walz ως δάσκαλος, βετεράνος, βουλευτής και κυβερνήτης, υπεύθυνος για πολιτικές όπως τα δωρεάν σχολικά γεύματα για τα παιδιά και η προστασία για την κωδικοποίηση των δικαιωμάτων στην άμβλωση, αναφέρει ο Independent. 

To  δίδυμο των Δημοκρατικών εμφανίστηκε υπό τους ήχους του «Freedom» της Beyoncé σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια, με την Χάρις να παρουσιάζει, μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων, τον Γουόλς σαν «το είδος του αντιπροέδρου που αξίζει στην Αμερική».

«Σας ευχαριστώ που επαναφέρατε τη χαρά», είπε από την πλευρά του ο Γουόλς στη Χάρις, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «εχουμε 91 ημέρες (ως τις εκλογές), Θεέ μου, αυτό είναι εύκολο. Θα κοιμηθούμε όταν πεθάνουμε».

Η Χάρις, που διετέλεσε αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν επί 3,5 χρόνια, δήλωσε ότι ο Γουόλς θα είναι «έτοιμος από την πρώτη ημέρα» να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και χαρακτήρισε την κούρσα μεταξύ αυτών και του προεδρικού ψηφοδελτίου των Ρεπουμπλικάνων (Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς) ως «αναμέτρηση μεταξύ μιας πανεπιστημιακής ομάδας και μιας ομάδας αρχαρίων».

Γιατί η Χάρις επέλεξε τον Γουόλς

Το όνομα του Τιμ Γουόλς δεν φαίνεται να βρισκόταν ψηλά στις αρχικές λίστες της Κάμαλα Χάρις. Πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου, κέρδισε την προσοχή των δημοκρατικών για το φιλικό του στυλ και την ικανότητά του να πλήττει ρητορικά τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να δείχνει πολύ επιθετικός.

Πριν λίγες ημέρες, χαρακτήρισε «περίεργο» τον Ντόναλντ Τραμπ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, ένα επίθετο που έκαναν σημαία οι Δημοκρατικοί και έχει εντάξει η Κάμαλα Χάρις στην εκστρατεία της.

Η Μινεσότα δεν θεωρείται κρίσιμη πολιτεία. Ωστόσο, η Κάμαλα Χάρις ελπίζει ότι ο Γουόλς θα έχει απήχηση σε μέρη όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, που θεωρούνται ότι θα παίξουν ρόλο κλειδί στις εκλογές του Νοεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Φορτηγό ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε σπίτι - Δείτε φωτογραφίες


Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό του ακοντισμού η Τζένγκο - Δείτε βίντεο

Νικόλ Σέρζινγκερ: Χορεύει με τους φίλους της σε πολυτελές σκάφος - Το βίντεο από τις διακοπές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr