Νεκρή κηρύχθηκε η τελευταία αγνοούμενη της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ

Νεκρή κηρύχθηκε η τελευταία αγνοούμενη της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ

Το σπίτι της είχε καταστραφεί ολοσχερώς, αλλά παρά το ότι βρέθηκε νεκρός ο σύζυγός της, δεν εντοπίστηκε ποτέ κανένα ίχνος της Μπιλχά Γινόν

yinnon
Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε καταγραφεί ως αγνοούμενος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023 θεωρείται πλέον νεκρός, λένε οι ισραηλινές αρχές.

Η 75χρονη Μπιλχά Γινόν δολοφονήθηκε μαζί με τον σύζυγό της Γιαακόβ στο σπίτι τους στο Νετίβ Χαασάρα από τους ενόπλους της Χαμάς.

Στην κατοικία, που κάηκε ολοσχερώς, βρέθηκαν τα λείψανα του Γιαακόβ αλλά κανένα ίχνος της Μπιλχά, αν και ήταν γνωστό ότι ήταν μαζί του εκείνη τη στιγμή.

Τελικά, έπειτα από έναν πολύπλοκο έλεγχο στοιχείων, οι IDF επιβεβαίωσαν ότι η Μπίλχα είναι νεκρή.

Κλείσιμο
Τα παιδιά του ζευγαριού είχαν αποδεχτεί εδώ και καιρό ότι η μητέρα τους δολοφονήθηκε την ημέρα της επίθεσης, αναφέρει το BBC.

Μια από τις κόρες του ζευγαριού, η Μααγιάν, είπε ότι ο πατέρας της της τηλεφώνησε στο WhatsApp για να πει ότι αυτός και η Μπιλχά βρίσκονταν σε ασφαλές δωμάτιο και άκουγαν πυροβολισμούς και ρουκέτες.

Το σπίτι δέχτηκε άμεσο χτύπημα και πήρε φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά, είχε δηλώσει η Μααγιάν στην ισραηλινή τηλεόραση τον Φεβρουάριο.

Οι ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους κατά την επίθεση στις 7 Οκτωβρίου 2023. Πήραν άλλους 251 ως ομήρους στη Γάζα, από τους οποίους περίπου 100 πρέπει να παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας. Οι υπόλοιποι έχουν απελευθερωθεί ή έχουν σκοτωθεί, αλλά για μερικούς δεν υπάρχουν πληροφορίες αν ζουν ή όχι.




Ειδήσεις σήμερα:

Τραγική ειρωνεία για τον 32χρονο πυροσβέστη που σκοτώθηκε σε πεζοπορία - Θα ήταν αρχηγός εκδρομής στην περιοχή που βρέθηκε νεκρός

Ουκρανοί εισέβαλαν στο Κουρσκ, σε μια «από τις μεγαλύτερες εφόδους τους» σε ρωσικά εδάφη από την αρχή του πολέμου


Νέο κύμα ταραχών στη Βρετανία: Πάνω από 100 συγκεντρώσεις απόψε μετά τη φυλάκιση 3 ατόμων για πρόκληση βίας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης