Ιράν: Θα απαντήσουμε στη δολοφονία Χανίγια την κατάλληλη στιγμή, με την κατάλληλη μορφή

Τεχεράνη και Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χανίγια στις 31 Ιουλίου, ωστόσο η ισραηλινή πλευρά δεν έχει αναλάβει ούτε αρνηθεί την ευθύνη

Η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη θα γίνει «την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη μορφή», τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Μπαγκερί Κάνι σε ανακοίνωσή του σήμερα.

Το Ιράν και η Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χανίγια στην ισλαμική πρωτεύουσα στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει, ούτε αρνηθεί την ευθύνη για τη δολοφονία, αν και την ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν αγωνίζεται να αποτρέψει μια γενικεύμενη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, δημοσίευμα της Washington Post αποκαλύπτει ότι το Ισραήλ παραδέχτηκε στις ΗΠΑ ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχαράνη.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι η δολοφονία Χανίγια δεν θα είχε γίνει χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ. Παράλληλα είπε ότι η Τεχεράνη δεν έχει άλλη επιλογή από το κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα μπροστά στις ισραηλινές παραβιάσεις. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά το Ιράν έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να αποφύγει τη σύγκρουση στην περιοχή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ προκειμένου να «αποφευχθεί» ένας περιφερειακός πόλεμος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο σκηνοθέτης Αντώνης Αντύπας

Οκλαχόμα: Σκύλος έβαλε φωτιά σε σαλόνι σπιτιού δαγκώνοντας ένα power bank – Δείτε βίντεο

Βρετανία: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για πρόκληση βίας - Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr