Ισπανία: Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά στο κεντρικό τμήμα της χώρας

Ισπανία: Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά στο κεντρικό τμήμα της χώρας

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Αυγούστου στην κοινότητα Λα Εστρέγια ύστερα από σύγκρουση δύο οχημάτων

spain-arthrou_
Περισσότερα από 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη στην επαρχία του Τολέδου, στην κεντρική Ισπανία, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ περίπου 1.500 κάτοικοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις λόγω του πυκνού καπνού.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Αυγούστου στην κοινότητα Λα Εστρέγια ύστερα από σύγκρουση δύο οχημάτων.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή στρατιωτών και εθελοντών, δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν εναέρια μέσα, ενώ το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται προς την Εστρεμαδούρα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (AEMET) προειδοποίησε πως το τέταρτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού αναμένεται την Παρασκευή και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα.

Κλείσιμο
Τον Ιούλιο, οι ισπανικές αρχές κατέγραψαν 771 θανάτους που σχετίζονται με την αφόρητη ζέστη, 85 περισσότερους από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εξάλλου, ο περασμένος χειμώνας ήταν ο θερμότερος στη χώρα από το 1961, σχεδόν δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Λουάνα Αλόνσο: Προκαλεί όσους δεν την ήθελαν στο Ολυμπιακό Χωριό με φωτογραφίες της από το Παρίσι

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοινώθηκαν 2.538 ονόματα - Δείτε τους πίνακες

Φωτιές στη Βάρη: Πώς έφτασαν στον πρώην καθηγητή της ΕΛΑΣ - Είχε στείλει e-mail ότι τα ακαθάριστα οικόπεδα θα πιάσουν φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης