Εκλογές ΗΠΑ - Γκουέν Γουόλς: «Αριστερή», υπέρμαχος των δικαιωμάτων των κρατουμένων η σύζυγος του υποψήφιου αντιπροέδρου της Κάμαλα Χάρις

Εκλογές ΗΠΑ - Γκουέν Γουόλς: «Αριστερή», υπέρμαχος των δικαιωμάτων των κρατουμένων η σύζυγος του υποψήφιου αντιπροέδρου της Κάμαλα Χάρις

Η Γκουέν Γουόλς τάσσεται υπέρ των αλλαγών στο εκπαιδευτικό και το σωφρονιστικό σύστημα - Η αμφιλεγόμενη δήλωσή της για τις ταραχές μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που εκμεταλλεύονται οι Ρεπουμπλικανοί

walz-arthrou
Η σύζυγος του κυβερνήτη της Μινεσότας Τιμ Γουόλς τον οποίο επέλεξε η Κάμαλα Χάρις για αντιπρόεδρο, αν εκλεγεί, βγήκε στο προσκήνιο της πολιτικής μόλις τις τελευταίες ημέρες.

Εκπαιδευτικός η ίδια, με εργασία στον κλάδο που φτάνει τις τρεις δεκαετίες, η Γκουέν Γουόλς ήταν το πρόσωπο που επηρέαζε την πολιτική του συζύγου της κατά τις θητείες του ως κυβερνήτη της Μινεσότας.

Παρέμενε όμως μερικά βήματα πίσω από την πρώτη γραμμή, αναφέρει το BBC. Έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram μόλις πριν από λίγες ημέρες και απέφευγε τις συνεντεύξεις.

walz_whipple
Κλείσιμο


Η 58χρονη σήμερα Γουόλς γνωρίστηκε με τον μελλοντικό σύζυγό της όταν και οι δύο δίδασκαν στη Νεμπράσκα. Η επιλογή της, όπως τουλάχιστον δηλώνει στο βιογραφικό της, είναι «τα δημόσια, τα εναλλακτικά και τα σχολεία μεταναστών».

Παντρεύτηκαν το 1994 και έχουν δύο παιδιά, την 23χρονη Χόουπ (Ελπίδα) και τον 17χρονο Γκας. Ο Γουόλς είχε μιλήσει στο παρελθόν για τον αγώνα του ζευγαριού να αποκτήσει παιδί και πώς κατέφυγαν στην εξωσωματική γονιμοποίηση εξ ου και το όνομα που έδωσαν στην πρώτη τους κόρη.



«Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στον Τιμ ήταν η βαθιά του δέσμευση στην οικογένειά του» έγραψε μεταξύ άλλων η Κάμαλα Χάρις, ανακοινώνοντας την επιλογή της.

Το ζευγάρι έκανε την ασυνήθιστη επιλογή να περάσει τον μήνα του μέλιτος στην Κίνα, όπου συνόδευσαν μαθητές σε εκπαιδευτικό ταξίδι. Αργότερα ίδρυσαν και γραφείο που οργάνωναν παρόμοια ταξίδια.

Η Γκουέν Γουόλς παρέμεινε στην εκπαίδευση, ως φιλόλογος, ακόμη και όταν ο σύζυγός της στράφηκε στην πολιτική για να εκλεγεί τελικά κυβερνήτης της Μινεσότας το 2019. Ωστόσο είχε ρόλο στο παρασκήνιο: συμβούλευε τον σύζυγό της και ήταν η πρώτη σύζυγος κυβερνήτη της Μινεσότα με γραφείο στο πολιτειακό Καπιτώλιο. «Ο Τιμ πρότεινε να έχω γραφείο κοντά του, αλλά επέλεξα ένα στον διάδρομο» έχει δηλώσει.



Επισκεπτόταν τις πολιτειακές φυλακές, ζητούσε να αποκαθίστανται τα πολιτικά δικαιώματα των αποφυλακισμένων και επικεντρώθηκε στο πώς θα έχουν στέγη και πρόσβαση στην εκπαίδευση. Πίστευε ότι η ένταξη των κρατουμένων σε προγράμματα εκπαίδευσης περιορίζει δυνητικά την πιθανότητα υποτροπής.

Στήριξε ακόμη τα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής που εισήγαγε ο Γουόλς στην Πολιτεία.



Αυτό όμως που σχολιάστηκε περισσότερο ήταν μια αποστροφή από συνέντευξή της το καλοκαίρι του 2020 όταν οι ΗΠΑ συγκλονίζονταν από τις διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Η Γουόλς μιλούσε για την οσμή από τα καμένα ελαστικά κατά τις διαδηλώσεις και το πώς κράτησε το παράθυρο ανοιχτό όσο περισσότερο μπορούσε, γιατί αυτό ήταν ένα τόσο χαρακτηριστικό δείγμα για το τι συνέβαινε.

Ήταν μια δήλωση που εκμεταλλεύτηκαν αμέσως οι Ρεπουμπλικανοί για να δείξουν ότι το ζεύγος του Γουόλς είναι αριστεροί -ίσως... υπερβολικά αριστεροί για τα γούστα των Ρεπουμπλικανών.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο σκηνοθέτης Αντώνης Αντύπας

Οκλαχόμα: Σκύλος έβαλε φωτιά σε σαλόνι σπιτιού δαγκώνοντας ένα power bank – Δείτε βίντεο

Βρετανία: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για πρόκληση βίας - Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης