H Χιλή δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας

H Χιλή δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας

Δεν έχω αμφιβολία ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να διαπράξει νοθεία, δήλωσε ο πρόεδρος Μπόριτς σε δημοσιογράφους

boric
Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η άρνηση του κεντροαριστερού προέδρου της Χιλής να αναγνωρίσει τη νίκη του Μαδούρο στις εκλογές της 28ης Ιουλίου στη Βενεζουέλα απηχεί τις θέσεις ομολόγων του σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Αργεντινή, το Περού και η Γουατεμάλα.

Άλλες κυβερνήσεις, όπως της Βραζιλίας και του Μεξικού, έχουν πιέσει το Καράκας να δημοσιοποιήσει λεπτομερώς τα εκλογικά αποτελέσματα, χωρίς όμως να εισακουστούν.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι η κυβέρνηση του Μαδούρο επιχείρησε να διαπράξει νοθεία στις εκλογές της Βενεζουέλας», είπε ο Μπόριτς σε δημοσιογράφους, εξηγώντας πως θα είχε δημοσιοποιήσει αναλυτικά εκλογικά αποτελέσματα εάν η νίκη του ήταν αδιαμφισβήτητη.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Χιλής διεμήνυσε πως θα αναγνωρίσει μόνο εκλογικά αποτελέσματα που επαληθεύονται από ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς, χωρίς να υιοθετήσει τον ισχυρισμό του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια περί νίκης του στις εκλογές της Βενεζουέλας.

Ο Μπόριτς κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση Μαδούρο για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπεριλαμβανομένων της καταστολής αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και της δίωξης ηγετών της αντιπολίτευσης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου: Επώνυμοι, φαντάσματα και... σκελετοί του παρελθόντος χρωστούν €123 δισ. στην Εφορία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Εθνικός Ύμνος στο Stade de France - Το 2ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του Τεντόγλου - Βίντεο, φωτογραφίες

Γαλλία: Ζήτησαν τη βοήθεια του FBI στην έρευνα για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο - Το μυστήριο e-mail που εστάλη σε μέσα ενημέρωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης