Αυστρία: Ακυρώθηκαν τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ μετά τη σύλληψη 19χρονου τζιχαντιστή που σχεδίαζε επίθεση

Αυστρία: Ακυρώθηκαν τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ μετά τη σύλληψη 19χρονου τζιχαντιστή που σχεδίαζε επίθεση

Μαζί του έχει συλληφθεί άλλο ένα άτομο - Άλλοι τρεις ύποπτοι για την σχεδιαζόμενη επίθεση

taylor-swift-concert-m
Τη ματαίωση των τριών συναυλιών που θα έδινε τις επόμενες ημέρες στη Βιέννη η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι διοργανωτές, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από την αυστριακή αστυνομία πως συνελήφθησαν δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας μόλις 19 ετών, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη.

Οι συναυλίες είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 8, 9 και 10 Αυγούστου αντίστοιχα, στις οποίες αναμενόταν να παρευρεθούν περίπου 65.000 θεατές κάθε ημέρα. 

Ένας Αυστριακός, ο οποίος «είχε ορκιστεί πίστη» στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Τέρνιτς, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της Αστυνομίας Φραντς Ρουφ. «Ανακαλύψαμε προπαρασκευαστικές ενέργειες που εστίαζαν στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη», διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως στο σπίτι του 19χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν «χημικές ουσίες».

Κλείσιμο
Ο νεαρός βρισκόταν σε επικοινωνία με άλλον ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα στη Βιέννη.

Η αυστριακή εφημερίδα Kurier αναφέρει ότι καταζητούνται ακόμα 3 άτομα ως ύποπτα για τη σχεδιαζόμενη επίθεση. 

Οι αυστριακές αρχές έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τζιχαντιστής στις 2 Νοεμβρίου 2020 στη Βιέννη, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες. Ήταν η πρώτη τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικό υπόβαθρο σε αυτήν τη χώρα των 9,1 εκατομμυρίων κατοίκων.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου: Επώνυμοι, φαντάσματα και... σκελετοί του παρελθόντος χρωστούν €123 δισ. στην Εφορία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Εθνικός Ύμνος στο Stade de France - Το 2ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του Τεντόγλου - Βίντεο, φωτογραφίες

Γαλλία: Ζήτησαν τη βοήθεια του FBI στην έρευνα για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο - Το μυστήριο e-mail που εστάλη σε μέσα ενημέρωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης