Αποκλεισμένοι στο Διάστημα εδώ και δύο μήνες παραμένουν οι αστροναύτες της Boeing

Αποκλεισμένοι στο Διάστημα εδώ και δύο μήνες παραμένουν οι αστροναύτες της Boeing

Η αεροπορική εταιρεία και η NASA εξετάζουν λύσεις ανάγκης για την επιστροφή του πληρώματος

starliner
Στο Διάστημα εδώ και 63 ημέρες παραμένουν ο Μπουτς Γουίλμορ και η Σούνι Γουίλιαμς, οι δύο βετεράνοι αστροναύτες της NASA που πιλοτάρουν την πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του διαστημικού σκάφους Starliner της Boeing.

Υπολόγιζαν ότι θα έμεναν στο Διάστημα για περίπου 10 ημέρες αλλά αισίως είναι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εδώ πάνω από δύο μήνες χωρίς να είναι ορατή η ημερομηνία επιστροφής, αναφέρει το CNN.

Εν τω μεταξύ, στη Γη συνεχίζεται η ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισε το Starliner κατά την πορεία του προς τον ISS.

Παράλληλα η NASA διερευνά διάφορες λύσεις έκτακτης ανάγκης, όπως επιβεβαίωσε η υπηρεσία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

Κλείσιμο
Τα ενδεχόμενα περιλαμβάνουν τη διατήρηση των αστροναυτών σε τροχιά για άλλους έξι μήνες και την επιστροφή τους στη Γη με όχημα SpaceX Crew Dragon το 2025.

Οι ομάδες της Boeing και της NASA εξακολουθούν να εργάζονται από κοινού για να βρεθεί μια πιθανή ημερομηνία επιστροφής, καθώς αξιολογούν τα δεδομένα των δοκιμών και διεξάγουν αναλύσεις σχετικά με τα προβλήματα στην προώθηση και τις διαρροές ηλίου που εμπόδισαν το πρώτο σκέλος της πτήσης.

Η NASA πάντα εξέταζε την πιθανότητα επιστροφής των δύο αστροναυτών με όχημα της SpaceX σε έκτακτη αποστολή, αλλά ο πρωταρχικός στόχος είναι να επιστρέψουν οι δύο αστροναύτες με το Starliner. Η Boeing υποστηρίζει ότι το διαστημόπλοιό της είναι ασφαλές για τους αστροναύτες.

Ωστόσο, η NASA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι καθυστερεί την εκτόξευση της αποστολής Crew-9 της SpaceX, μιας πτήσης ρουτίνας που έχει προγραμματιστεί να πετάξει με τέσσερις αστροναύτες για να αντικαταστήσει την αποστολή Crew-8 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το Crew-9 είχε προγραμματιστεί να εκτοξευτεί στις 18 Αυγούστου αλλά η εκτόξευση θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου: Επώνυμοι, φαντάσματα και... σκελετοί του παρελθόντος χρωστούν €123 δισ. στην Εφορία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Εθνικός Ύμνος στο Stade de France - Το 2ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του Τεντόγλου - Βίντεο, φωτογραφίες

Γαλλία: Ζήτησαν τη βοήθεια του FBI στην έρευνα για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο - Το μυστήριο e-mail που εστάλη σε μέσα ενημέρωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης