Κίνα: Απορρίφθηκε η έφεση ανύπαντρης Κινέζας που ήθελε να καταψύξει τα ωάριά της

Κίνα: Απορρίφθηκε η έφεση ανύπαντρης Κινέζας που ήθελε να καταψύξει τα ωάριά της

Η 36χρονη ήθελε να καταψύξει τα ωάριά της προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μόνη της ένα παιδί

xu
Μια άγαμη Κινέζα ανακοίνωσε σήμερα ότι απορρίφθηκε οριστικά η έφεση που είχε καταθέσει προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να καταψύξει τα ωάριά της, μια διαδικασία που προς το παρόν επιτρέπεται αποκλειστικά στις παντρεμένες γυναίκες στη χώρα.

Η προσπάθεια της Σου Ζαοζάο, ηλικίας 36 ετών, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Κίνα, καθώς τα θέματα των δικαιωμάτων των γυναικών και της πτώσης της γεννητικότητας βρίσκονται ολοένα και περισσότερα στο επίκεντρο των ΜΜΕ.

Η 36χρονη ήθελε να καταψύξει τα ωάριά της προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μόνη της ένα παιδί, εφόσον δεν έβρισκε κάποιον σύντροφο για να τεκνοποιήσει. «Η έφεση απορρίφθηκε και η αρχική δικαστική απόφαση επιβεβαιώθηκε», δήλωσε η ίδια σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας βιντεομετάδοσης στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

«Αυτό το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο», δήλωσε η ίδια. «Το σημαντικότερο είναι ότι έπειτα από τόσα χρόνια, φθάσαμε τελικά σε ένα τέλος, σε κάποιου είδους αποτέλεσμα, μία απάντηση», υπογράμμισε η ίδια, υποσχόμενη εντούτοις ότι «δεν εγκαταλείπει» τον σκοπό αυτό.

Κλείσιμο
Το 2018, η Σου Ζαοζάο ήθελε να καταψύξει τα ωάριά της σε μία κλινική του Πεκίνου κι ενώ το δικαίωμα αυτό αναγνωρίζεται στην Κίνα μονάχα στα παντρεμένα ζευγάρια που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν με φυσικό τρόπο. Μπροστά στην άρνηση της κλινικής, κατέθεσε μήνυση σε βάρος αυτού του ιδρύματος, ωστόσο έχασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό το 2022. Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε τον Μάιο του 2023.

Ωστόσο, ακόμα κι αν η έφεσή της απορρίφθηκε, εκείνη εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς μπόρεσε να ξεκινήσει έναν δημόσιο διάλογο για το θέμα. «Πιστεύω πως (αυτός ο σκοπός) πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Η κοινή γνώμη έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια», μεταξύ άλλων με την κατάθεση νομοσχεδίων βουλευτών «που είναι ολοένα και πιο ευνοϊκά προς τις ανύπαντρες γυναίκες», δήλωσε σήμερα η Σου Ζαοζάο.

Η Κίνα κατέγραψε το 2022 την πρώτη μείωση του πληθυσμού της σε διάστημα 60 ετών, με φόντο τα πολύ χαμηλά ποσοστά γεννητικότητας και η κυβέρνηση προτρέπει με σθένος του Κινέζους να τεκνοποιήσουν.

Με την οικονομική ανάπτυξη, ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός νέων Κινέζων παντρεύεται αργότερα, καθώς δεν θέλουν να παντρευτούν ή να αποκτήσουν παιδιά, παρά τις πιέσεις που ασκούν οι οικογένειες σε πολλούς μετά τα 30 τους για να κάνουν έναν γάμο και να τεκνοποιήσουν.

Αν και πολλές ανύπαντρες Κινέζες έχουν ήδη καταψύξει τα ωάριά τους σε ξένες χώρες, όπου αυτό επιτρέπεται, άλλες δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα, σημειώνει η Σου Ζαοζάο.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ρίξαμε πυροτεχνήματα στη θάλασσα και ένα από αυτά έπεσε στο δάσος, ομολόγησε ο καπετάνιος

Πανικός σε πτήση της Korean Air από έντονες αναταράξεις, 14 τραυματίες - Δείτε φωτογραφίες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκαριστικός τραυματισμός στο χόκεϊ γυναικών - Γέμισε αίματα το πρόσωπο της Μπεργκ - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης