Βρετανία: Στη φυλακή για 32 μήνες άλλα δύο άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Σάουθπορτ και Λίβερπουλ

Έκτακτη σύσκεψη του Κιρ Στάρμερ με αστυνομικούς ηγέτες το απόγευμα της Πέμπτης

Άλλα δύο άτομα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση σήμερα, λόγω της συμμετοχής τους στα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε διάφορα σημεία της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος Τζον Ο' Μάλεϊ θα πάει στη φυλακή για 32 μήνες λόγω «διατάραξης της τάξης» στο Σάουθπορτ, ανακοίνωσε το Δικαστήριο του Λίβερπουλ. «Βρισκόσασταν μέσα στον εξαγριωμένο όχλο, ήσασταν στο μέτωπο και συμμετείχατε με ενθουσιασμό σε αυτό» είπε ο δικαστής, λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής.



Παρόμοια ποινή, κάθειρξη 32 μηνών επιβλήθηκε και στον 69χρονο Γουίλιαμ Μόργκαν, μετά την παραδοχή της ενοχής του για βίαιη διατάραξη και κατοχή όπλου στο Λίβερπουλ.

Έκτακτη σύσκεψη Στάρμερ με αστυνομικούς ηγέτες το απόγευμα

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επισκέφτηκε τζαμί στην πόλη Σόλιχαλ και ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει άλλη μια έκτακτη σύσκεψη σήμερα το απόγευμα με ανώτερους αστυνομικούς ηγέτες.



«Είναι σημαντικό να μην τα παρατήσουμε» μετά τις μαζικές διαδηλώσεις της Τετάρτης. Η σημερινή σύσκεψη θα «μας επιτρέψει να δούμε τι έγινε χθες και να σχεδιάσουμε τις επόμενες ημέρες», είπε πως η κατάσταση την Τετάρτη ήταν «πολύ καλύτερη απ' ότι αναμενόταν» και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας εδώ».

Επανέλαβε, ακόμα, ότι το «πιο σημαντικό μάθημα» για όσους εμπλέκονται σε ταραχές είναι να δουν ότι θα συλληφθούν και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ προανήγγειλε την ανάπτυξη πρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έστηνε» γρήγορα αυτοκίνητα ο 45χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Πατρών-Πύργου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι ποσά θα λάβουν οι Έλληνες αθλητές ως πριμ για την κατάκτηση μεταλλίου

Η κάμερα έπιασε τον Μάρκους Τζόρνταν να ρουφάει λευκή σκόνη στο Μονακό μαζί με την παρέα του - Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr