Ουκρανία: Ένα 6χρονο παιδί και ο αδελφός του σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στην επαρχία Σούμι

Το παιδί και ο αδελφός του σκοτώθηκαν στο χωριό Μοχρίτσια, περιοχή που βιώνει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό αεροπορικών επιδρομών

Ένα 6χρονο παιδί και ο νεαρός αδελφός του σκοτώθηκαν σήμερα σε ρωσικό βομβαρδισμό που έπληξε την αυλή ενός σχολείου, δήλωσε ένας Ουκρανός αξιωματούχος, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη ουκρανική βόρεια επαρχία Σούμι που συνορεύει με την ρωσική επαρχία Κουρσκ.

Η Μόσχα κατηγόρησε την Τρίτη 6 Αυγούστου τον ουκρανικό στρατό ότι εξαπέλυσε επίθεση με άρματα μάχης στο Κουρσκ, σε μια από τις μεγαλύτερες αντίστοιχες επιδρομές στους 29 μήνες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να απωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις προς την ουκρανική επικράτεια. Ο ουκρανικός στρατός δεν σχολίασε την επίθεση.

Το παιδί και ο αδελφός του σκοτώθηκαν στο χωριό Μοχρίτσια, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο τοπικός κυβερνήτης Βολοντίμιρ Αρτιούχ, συμπληρώνοντας ότι ότι η περιοχή βιώνει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό αεροπορικών επιδρομών.

«Η επαρχία Σούμι δεν έχει βιώσει ποτέ τόσο μεγάλο αριθμό βομβαρδισμών μέσα σε ημέρα», τόνισε, αναφερόμενος στις 56 κατευθυνόμενες βόμβες που εκτόξευε η Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες την απομάκρυνση αμάχων από 20 και πλέον οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή αυτών των συνόρων όπου μαίνονται οι μάχες.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έστηνε» γρήγορα αυτοκίνητα ο 45χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Πατρών-Πύργου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι ποσά θα λάβουν οι Έλληνες αθλητές ως πριμ για την κατάκτηση μεταλλίου

Η κάμερα έπιασε τον Μάρκους Τζόρνταν να ρουφάει λευκή σκόνη στο Μονακό μαζί με την παρέα του - Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr