Ισπανία: Διακόπηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του Κάρλες Πουτζντεμόν - Κυκλοφοριακό χάος και συγκρούσεις

Η επιχείρηση κράτησε 3,5 ώρες και προκάλεσε χάος στην πόλη – Συνεχίζεται η αναζήτηση από ξηράς, θαλάσσης και αέρος – Συγκρούσεις υποστηρικτών του αυτονομιστή ηγέτη της Καταλονίας με την αστυνομία

Στοπ στην επιχείρηση «Κλουβί» για τον εντοπισμό του αυτονομιστή πρώην ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, που εμφανίστηκε το πρωί στη Βαρκελώνη αποφάσισε να βάλει η καταλανική αστυνομία, μετά το χάος που προκάλεσε η αναζήτηση, που οδήγησε σε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και έξω από το πάρκο που στεγάζει το κοινοβούλιο, καθώς υποστηρικτές του προσπάθησαν να παραβιάσουν τον κλοιό, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντούν με γκλομπ και σπρέι πιπεριού.

Η καταλανική αστυνομία, μετά από 3,5 ώρες αναζήτησης, έβαλαν τέλος στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα). Ωστόσο, οι προσπάθειες εντοπισμού του Κάρλες Πουτζντεμόν συνεχίζονται, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα μέσα από την ξηρά, τη θάλασσα, ενώ έχει επιστρατευτεί και ελικόπτερο. Παράλληλα, συνελήφθη ένας αστυνομικός που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στη διαφυγή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις 3.500 άτομα μετείχαν στις συγκεντρώσεις που έγιναν στο κέντρο της Βαρκελώνης για την άφιξη του αυτονομιστή, εις βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ο Πουτζντεμόν εμφανίστηκε το πρωί επτά χρόνια μετά την απόδρασή του λέγοντας: «Είμαστε ακόμη εδώ γιατι δεν έχουμε το δικαίωμα να παραιτηθούμε», δήλωσε.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν φαίνεται ότι γνώριζε ότι θα συλληφθεί και σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές, επιδιώκει να συλληφθεί μπροστά στις κάμερες, κάτι που η αστυνομία δεν επιθυμεί, καθώς επιδιώκει μια πιο διακριτική σύλληψη. Ο ίδιος θέλει να συλληφθεί και να προφυλακιστεί, προκειμένου ο δικηγόρος του να καταθέσει έφεση, γιατί και ο ίδιος ευνοείται από τον νόμο με την αμνηστία και ως εκ τούτου, αναμένει ότι η φυλάκισή του θα κριθεί παράνομη.



Ειδήσεις σήμερα:

Καταλανός αστυνομικός συνελήφθη στη Βαρκελώνη ως υπόπτος ότι βοήθησε τον αυτονομιστή ηγέτη Πουτζντεμόν να διαφύγει

Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουρσκ - Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν


Ο 19χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε ότι το χτύπημα στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη θα γινόταν με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr