Νότια Αφρική: Μια υποψήφια Μις στα καλλιστεία της χώρας αποσύρθηκε μετά τη διαμάχη που ξέσπασε για την εθνικότητά της

Νότια Αφρική: Μια υποψήφια Μις στα καλλιστεία της χώρας αποσύρθηκε μετά τη διαμάχη που ξέσπασε για την εθνικότητά της

Έρευνα που διεξήχθη αποκάλυψε ότι η μητέρα της κατηγορείται για την κλοπή ταυτότητας από Νοτιοαφρικανή

vanessa-arthrou
Μια υποψήφια Μις Νότια Αφρική, της οποίας η καταγωγή από τη Νιγηρία προκάλεσε μια σφοδρή ξενοφοβική διαμάχη και μία έρευνα εκ μέρους της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα καλλιστεία.

«Έπειτα από βαθιά σκέψη, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από τον διαγωνισμό για το καλό και την ασφάλεια της οικογένειάς μου, όπως και για το δικό μου καλό και την ασφάλειά μου», ανακοίνωσε η Σιντίμα Αντετσίνα σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Η 23χρονη φοιτήτρια της Νομικής, που έχει γεννηθεί στο Σοβέτο από μητέρα Νοτιοαφρικανή με καταγωγή από τη Μοζαμβίκη και πατέρα Νιγηριανό, είχε προκριθεί τον Ιούλιο στον τελικό του διαγωνισμού ομορφιάς της χώρας της, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο.

Η απόφασή της να μην συμμετάσχει έλαβε χώρα δύο ημέρες αφότου το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας κατηγόρησε τη μητέρα της για απάτη και για κλοπή ταυτότητας και έπειτα από εβδομάδες επιθέσεων και σχολίων σχετικά με την εθνικότητά της από πολιτικά πρόσωπα, διάσημους ή και απλούς χρήστες του διαδικτύου.

Κλείσιμο
Ο σάλος που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό οδήγησε στην έναρξη μιας έρευνας με επίκεντρο την εθνικότητά της, έπειτα από ένα αίτημα που κατέθεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση οι διοργανωτές του διαγωνισμού ομορφιάς.

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Λέον Σράιμπερ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα αποκάλυψε στοιχεία, βάσει των οποίων η μητέρα της Σιντίμα Αντετσίνα ενδέχεται να έκλεψε την ταυτότητα μιας Νοτιοαφρικανής.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή νομικών για να μάθει ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της φερόμενης απάτης στην εθνικότητα της 23χρονης, η οποία ήταν μωρό την εποχή των γεγονότων που υποτίθεται διαδραματίστηκαν.

Αν και τα μηνύματα συμπαράστασης ήταν πολλά προς τη νεαρή γυναίκα, συλλογές υπογραφών ξεκίνησαν στο διαδίκτυο για τον αποκλεισμό της από τα καλλιστεία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τα μισά όπως είχαμε πει»: Το ντοκουμέντο του εκβιασμού από την υπάλληλο του ΕΦΚΑ που ζητούσε «μίζα» από γυναίκα για επίδομα αναπηρίας

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μαίνεται ανεξέλεγκτη - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκλονίζει ο Σρέντερ για τον ρατσισμό που βίωσε: Με έλεγαν βρώμικο λόγω του χρώματος του δέρματός μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης