ΗΠΑ: Ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε μια αμερικανική δωρεά στην Unesco στη μάχη κατά του αντισημιτισμού

ΗΠΑ: Ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε μια αμερικανική δωρεά στην Unesco στη μάχη κατά του αντισημιτισμού

Οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να χρηματοδοτηθεί η εκπαίδευση των καθηγητών και των δασκάλων, όπως και σε ενέργειες για την πρόληψη του αντισημιτισμού στο σχολικό περιβάλλον

harris-suzugos
Ο Νταγκ Έμχοφ, ο σύζυγος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις, ανακοίνωσε σήμερα μια αμερικανική έκτακτη δωρεά ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ) στο πρόγραμμα της Μάχης κατά του Αντισημιτισμού της Unesco.

«Υπό τη διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Χάρις, της συζύγου μου, δεν θα περιοριστούμε στο να καταγγείλουμε το μίσος και τον φανατισμό, θα ενεργήσουμε», δήλωσε ο Νταγκ Έμχοφ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην έδρα, στο Παρίσι, του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, έχοντας στο πλευρό του τη γενική διευθύντριά του Οντρέ Αζουλέ.

Αυτοί οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για να χρηματοδοτηθεί η εκπαίδευση των καθηγητών και των δασκάλων, όπως και σε ενέργειες για την πρόληψη του αντισημιτισμού στο σχολικό περιβάλλον.

«Το θέμα του αντισημιτισμού, του μίσους, με αγγίζει βαθιά ως εβραίο», δήλωσε ο δικηγόρος ηλικίας 59 ετών, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος «First Gentleman» (Πρώτος Κύριος) των ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, εφόσον η σύζυγός του καταφέρει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κλείσιμο
«Διαπιστώνουμε μια άνοδο του αντισημιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο (…). Το βλέπουμε παντού, στους δρόμους μας, στους χώρους λατρείας μας, στα πανεπιστήμιά μας, στις αγορές μας, όπως και στο διαδίκτυο», σημείωσε ο Έμχοφ.

«Η συλλογική δέσμευσή μας να πολεμήσουμε τον αντισημιτισμό είναι ολοένα και πιο επείγουσα, καθώς ένα κύμα αντισημιτισμού φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί σε όλες σχεδόν τις χώρες μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», δήλωσε η Αζουλέ.

«Υπάρχει ένας τρόπος αντιμετώπισης των λόγων μίσους: η εκπαίδευση», συμπλήρωσε η ίδια.

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Unesco τον Ιούλιο του 2023, έπειτα από απουσία πέντε ετών μετά την αποχώρησή τους, που είχε αποφασίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταλανός αστυνομικός συνελήφθη στη Βαρκελώνη ως υπόπτος ότι βοήθησε τον αυτονομιστή ηγέτη Πουτζντεμόν να διαφύγει

Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουρσκ - Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν


Ο 19χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε ότι το χτύπημα στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη θα γινόταν με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης