Εκλογές ΗΠΑ 2024: Debate Τραμπ και Χάρις στις 10 Σεπτεμβρίου - Τρεις αναμετρήσεις προτείνει ο πρώην πρόεδρος

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Debate Τραμπ και Χάρις στις 10 Σεπτεμβρίου - Τρεις αναμετρήσεις προτείνει ο πρώην πρόεδρος

Οι αναμετρήσεις θα γίνουν μέσα σε 20 ημέρες, είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, αν και ακόμη δεν έχει συμφωνήσει για όλες η αντίπαλός του - Επίθεση κατά της Χάρις από τον πρώην πρόεδρο που λέει ότι «είναι ελάχιστα ικανή»

trump-camala-harris-m

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφώνησε να διεξαχθούν τρία debate τον Σεπτέμβριο με την αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις, την ώρα που το τηλεοπτικό δίκτυο ABC αναφέρει ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να αντιπαρατεθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την κατοικία του, το Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε τρεις ημερομηνίες αναμετρήσειων σε τρία διαφορετικά δίκτυα: στο Fox στις 4 Σεπτεμβρίου, στο NBC στις 10 Σεπτεμβρίου και στο ABC στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Σύμβουλος του Τραμπ προέβη αργότερα σε διευκρινιστική δήλωση για τις ημερομηνίες. Το ορθό είναι 4 Σεπτεμβρίου στο Fox, 10 Σεπτεμβρίου στο ABC και 25 Σεπτεμβρίου στο NBC.

«Ελπίζω να συμφωνήσει και η άλλη πλευρά», πρόσθεσε ο Τραμπ για τα debate, που επισήμανε ότι απομένουν να κλείσουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως ο τόπος των αναμετρήσεων και αν θα υπάρχει κοινό.

Λίγο αργότερα το ABC μετέδωσε ότι η αναμέτρηση της 10ης Σεπτεμβρίου έχει «κλειδώσει» ανάμεσα στους δύο υποψήφιους προέδρους.

Επιπλεόν, ο Τραμπ είπε ότι τα debate των υποψηφίων αντιπροέδρων, Τιμ Γουόλς για τους Δημοκρατικούς και Τζ. Ντ. Βανς για τους Ρεπουμπλικανούς, θα φιλοξενηθούν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Πέρα από τις ημερομηνίες για τις τηλεμαχίες ο Τραμπ επιτέθηκε στην αντίπαλό του, λέγοντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που θα αναμετρηθεί μαζί με την Χάρις αντί του Τζο Μπάιντεν.

Την αποκάλεσε Πρώτη Λούζερ επειδή εγκατέλειψε νωρίς την πρώτη της προεδρική εκστρατεία, το 2019, πριν ακόμη γίνουν οι προκριματικές εκλογές στις αρχές του 2020.

Πρόσθεσε -χωρίς στοιχεία- ότι ο Μπάιντεν μετάνιωσε που επέλεξε τη Χάρις ως αντιπρόεδρό του και είπε ότι η Χάρις «δεν μπορεί να δώσει συνέντευξη, γιατί είναι μόλις και μετά βίας ικανή».

«Δεν θα μπορούσε να περάσει εξετάσεις για δικηγόρος», είπε ο Τραμπ για τη Χάρις, η οποία ήταν γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια, ενώ εκτίμησε ότι, αν γίνει πρόεδρος η Κάμαλα Χάρις «θα είναι μια μεγάλη αποτυχία που όμοιά της δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος».

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Τραμπ είπε ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της χώρας θα πρέπει να έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνει η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Fed).

«Νομίζω ότι στην περίπτωσή μου, έβγαλα πολλά χρήματα, ήμουν πολύ επιτυχημένος και θεωρώ πως έχω καλύτερο ένστικτο από ό,τι – σε πολλές περιπτώσεις – [ενν. έδειξαν] αξιωματούχοι της Fed ή ο επικεφαλής της», σημείωσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεία: Πέθανε ο 48χρονος που είχε δεχτεί τσίμπημα από αράχνη

Ρωσία - Bloomberg: Η αιφνιδιαστική εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ «τσαλάκωσε» την εικόνα του προστάτη Πούτιν

Τροχαίο στην Πατρών-Πύργου: Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο 45χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε άλλο τροχαίο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης