Αφγανιστάν: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να προσεύχονται 5 φορές την ημέρα στο τέμενος - Διαφορετικά θα «πέφτουν» κυρώσεις

Αφγανιστάν: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να προσεύχονται 5 φορές την ημέρα στο τέμενος - Διαφορετικά θα «πέφτουν» κυρώσεις

Οι υπάλληλοι που θα απουσιάζουν από τις προσευχές «χωρίς βάσιμη δικαιολογία» θα λαμβάνουν προειδοποιήσεις

afganistan
Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Αφγανιστάν θα πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα στο τέμενος, ειδάλλως θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις, διέταξε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, οι οποίοι εφαρμόζουν μια πάρα πολύ αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, της σαρίας.

Τα διατάγματα και οι οδηγίες του εμίρη Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, ο οποίος έχει ως έδρα το προπύργιο των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ, στη νότιο Αφγανιστάν και δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ δημοσίως, έχουν την ισχύ νόμου σε αυτήν τη μουσουλμανική χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο, θέσπισε σειρά μέτρων μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία πριν από σχεδόν 3 χρόνια για να περιορίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εργασία για τα κορίτσια και τις γυναίκες.

«Τα μέλη του προσωπικού των υπουργείων και των (κυβερνητικών) οργανισμών είναι υποχρεωμένα από τη σαρία να προσεύχονται στα τεμένη σε συγκεκριμένες ώρες», αναφέρεται στο διάταγμα του Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα. Οι υπάλληλοι που θα απουσιάζουν από τις προσευχές «χωρίς βάσιμη δικαιολογία» θα λαμβάνουν προειδοποιήσεις και, σε περίπτωση υποτροπής, «θα τιμωρούνται με τον ενδεδειγμένο τρόπο».

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης των Ταλιμπάν δεν απάντησε επί τους παρόντος σε ερώτημα που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με το είδος της ποινής. Σύμφωνα με την παράδοση, οι μουσουλμάνοι πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα και πολλές προσευχές λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας διοικητικών οργανισμών στο Αφγανιστάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεία: Θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης, λένε οι γιατροί στον Πύργο για τον θάνατο του 48χρονου - «Δεν υπάρχει αντίδοτο»

Βρετανία - Αποκάλυψη του BBC: Ποια είναι η ιστοσελίδα που «έσπειρε» τα fake news και υποδαύλισε τις ταραχές στη Βρετανία

Αυστρία: Νέα στοιχεία για τον 19χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Σουίφτ - Παραιτήθηκε από τη δουλειά του λίγες μέρες πριν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης