Ιαπωνία: Εξέδωσε προειδοποίηση για «μεγασεισμό» για πρώτη φορά

Ιαπωνία: Εξέδωσε προειδοποίηση για «μεγασεισμό» για πρώτη φορά

Η Ιαπωνία βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια γραμμή σεισμικών ρηγμάτων που περικυκλώνουν τον Ωκεανό - Οι ειδικοί δεν προσδιορίζουν χρονικά πότε θα χτυπήσει ο μεγασεισμός

earthquake-japan-m
Η Ιαπωνία εξέδωσε -για πρώτη φορά, σύμφωνα με το NBC- προειδοποίηση σχετικά με την πιθανότητα ενός «μεγασεισμού» μετά τον ισχυρό σεισμό 7,1 Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες ακτές της χώρας.

Οι σεισμολόγοι πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη και η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε τελικά, αυτό που χαρακτήρισε, «μεγάλη προειδοποίηση σεισμού», εκτιμώντας ότι η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού ήταν σχετικά υψηλότερη από το συνηθισμένο, αλλά όχι ότι σίγουρα θα συμβεί στο προσεχές μέλλον.

Japan Earthquake Live | Powerful Quake Hits Off Japan Coast, Tsunami Warning Issued | News18 | N18G


Κλείσιμο
Η ειδοποίηση εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης τοπική ώρα, λέγοντας στους πολίτες να είναι σε εγρήγορση αλλά να μην εκκενώσουν τα σπίτια τους. Οι αρχές τονίζουν λοιπόν, ότι η προειδοποίηση δεν σήμαινε ότι επίκειται μεγάλος σεισμός, αλλά ότι η πιθανότητα ήταν μεγαλύτερη από το συνηθισμένο.

«Ζητάμε από όλους τους πολίτες να ελέγχουν προσεκτικά κάθε νέα πληροφορία που εκδίδει η κυβέρνηση, να επιβεβαιώνουν την καθημερινή τους ετοιμότητα για σεισμό και να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν αμέσως σε περίπτωση που απαιτηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα σε συνέντευξη Τύπου.

BREAKING: M 7.1 quake shakes Japan, weather officials investigate links to NankaiTrough mega-quake


Τρεις άνθρωποι αναφέρθηκαν ως τραυματίες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Yoshimasa Hayashi, αν και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν διακοπές ρεύματος ή ζημιές στην ύδρευση ή τα συστήματα επικοινωνίας στην περιοχή. 

First Visuals of Massive Japan Earthquake Which Caused a Tsunami Alert | Times Now World


Έτσι, οι περισσότερες από τις ζημιές μέχρι στιγμής είναι σχετικά μικρές σε σχέση με την ένταση του σεισμού. Η αστυνομία στην περιφέρεια Μιγιαζάκι είπε ότι υπήρξαν ορισμένες αναφορές για κατολισθήσεις ενώ μερικά φανάρια σταμάτησαν να λειτουργούν. Επιπλέον, υπήρξαν αναφορές ότι κάποια παράθυρα έσπασαν στο αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι τσουνάμι έφθασε τις ακτές της περιφέρειας Μιγιαζάκι της νότιας Ιαπωνίας, όπως μετέδωσε το δίκτυο NHK της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ιαπωνίας, έπειτα από τον σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την δυτική Ιαπωνία.

Mega-quake advisory issued as precautionーNHK WORLD-JAPAN NEWS


Δεν έχουν διαπιστωθεί ανωμαλίες στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Σεντάι της περιφέρειας Καγκοσίμα. Η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά, μετέδωσε το NHK. Η εταιρεία JR Kyushu διέκοψε την λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο KYODO.

Authorities in Japan issue alert for "megaquake" after quake strikes Kyushu


Η Ιαπωνία βρίσκεται στον «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια γραμμή σεισμικών ρηγμάτων που περικυκλώνουν τον Ωκεανό, και είναι μια από τις πιο επιρρεπείς σε σεισμούς χώρες στον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεία: Θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης, λένε οι γιατροί στον Πύργο για τον θάνατο του 48χρονου - «Δεν υπάρχει αντίδοτο»

Βρετανία - Αποκάλυψη του BBC: Ποια είναι η ιστοσελίδα που «έσπειρε» τα fake news και υποδαύλισε τις ταραχές στη Βρετανία

Αυστρία: Νέα στοιχεία για τον 19χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Σουίφτ - Παραιτήθηκε από τη δουλειά του λίγες μέρες πριν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης